Annons:

SUCCÉTRÄNAREN TACKAR FÖR SIG – KLUBBEN FÅR LETA NY TRÄNARE

Peter Magnusson lämnar tränaruppdraget i SVIF.

SUCCÉTRÄNAREN TACKAR FÖR SIG – KLUBBEN FÅR LETA NY TRÄNARE

Han har fört Södra Vi IF från division 6 till att nosa på en division 4-plats. Nu lämnar succétränaren Peter Magnusson klubben. 

Annons:

Peter Magnusson tog över Södra Vi inför säsongen 2017 när klubben ramlat ned i division 6. Många unga spelare flyttades upp i seniortruppen och SVIF slutade sjua i division 6. 

Året efter vann SVIF sexan överlägset och därefter har man tagit sig till kval till division 4 både 2019 och 2020. 

Men nu lämnar Magnusson tränaruppdraget.

– Det är dags att spelarna får höra en ny röst. Mitt kontrakt går ut i månadsskiftet oktober-november och jag har valt att inte förlängs mitt avtal. Jag har nyss påbörjat en anställning som innebär att inte jag kan närvara på träningar lika frekvent och då uppfyller jag inte mina krav på mig själv som huvudtränare. Jag tillträdde för fyra år sedan som seniortränare och hade fått som uppdrag av sportkommittén att få Södra Vi IF tillbaka som ett etablerat division 5-lag, säger Peter Magnusson till klubbens Facebooksida.

Det har han lyckats med. 

– Vi skulle börja om i sexan och försöka ta vara på ungdomarna som flyttades upp till seniortruppen samt börja titta på gamla SVIF-spelare eller spelare med rätt attityd till träning och kompisanda som hade det rätta SVIF-hjärtat för att få en bra grund att stå på. Jag tycker att alla spelare och ledare har haft denna inställning under mina fyra år. Nu är det dags att spelarna får lyfta ytterligare ett steg och då är det dags för mig att kliva åt sidan för att de ska få en ny energi och idéer samt kunna utvecklas ännu mer, säger Peter Magnusson. 

Nu har Södra Vi inlett arbetet med att hitta nästa säsongs tränarkonstellation.

– Vi tackar Peter för det fina arbete han har lagt ner under dessa år. Hans engagemang och drivkraft har smittat av sig på hela spelartruppen och vi kan se tillbaka på fyra säsonger med stor glädje. Vi önskar honom all lycka i framtiden och vem vet, en dag kanske våra vägar möts igen, säger Ossian Mathiasson i Södra Vi IF:s sportgrupp.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt