Annons:

DYSTRA BESKEDET: STORA FOTBOLLSFESTEN STÄLLS IN

Haris Dreco får inte chansen att jubla över någon KM-titel 2021. Foto: Arkivbild

DYSTRA BESKEDET: STORA FOTBOLLSFESTEN STÄLLS IN

Kommunmästerskapet i futsal är ett mycket populärt och årligt återkommande evenemang i den lokala fotbollen. Nu ställs turneringen in, mddelar arrangörsföreningen Södra Vi IF. 

Annons:

Futsalturneringen Sparbankscupen, eller KM i futsal som fler benämner det, skulle ha spelats i idrottshallen den 9 januari. 

Orsaken till att 2021 års upplaga ställs in behöver knappast nämnas. 

"Den rådande coronapandemin med ökad smittspridning gör att turneringen inte kan genomföras på ett tryggt och smittsäkert sätt", skriver arrangörsföreningen i ett pressmeddelande.

– Vi har följt händelseutvecklingen de senaste veckorna och det är naturligtvis tråkigt att behöva meddela att turneringen ställs in. Utifrån de omständigheter som råder är det ändå ett logiskt beslut. Vi vill inte ta några risker och när det är en sådan stor turnering med många lag och mycket publik blir det svårt. Vi tar hänsyn till rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Våra deltagares och allmänhetens trygghet är prio ett så det var ett enkelt beslut att fatta. Det är allas ansvar att hindra spridningen av sjukdomen covid-19, säger Mats Krantz från Södra Vi IF.

Spelats sedan 1982

Turneringen har spelats utan avbrott sedan 1982 och lockar varje år storpublik när kommunens samtliga fotbollslag på herrsidan gör upp. Men den 40:e upplagan blir alltså inte av. 

– Med tanke på den nuvarande situationen kan vi inte ta in någon publik i idrottshallen. Det är inte så roligt att spela en turnering utan publik då KM förknippas med en folkfest. Restriktionerna kommer pågå en längre tid och det går inte att flytta fram turneringen till ett senare datum. Vi i Södra Vi IF skulle också tappa ekonomiskt på att arrangera ett KM utan publik med tanke på de kostnader som tillkommer för domare och hallhyra. Ett annat problem är att det inte finns tillräckligt med omklädningsrum i idrottshallen då två lag klär om i varje omklädningsrum, säger Mats Krantz.

Klubbens förhoppning är att turneringen åter ska spelas i januari 2022.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt