Annons:

Matchförbudet förlängs – Toyota Cups gruppspel genomförs inte

Södra Vi IF och alla andra lokala fotbollslag får inte spela några träningsmatcher fram till den 21 mars. Foto: Simon Henriksson

Matchförbudet förlängs – Toyota Cups gruppspel genomförs inte

Smålands Fotbollförbund har fått information från Svenska Fotbollförbundet om att förlänga riktlinjerna att avstå tränings- och cupmatcher. Det nya datumet som gäller är den 21 mars. 

Annons:

Fotbollsföreningarna i Småland är i full gång med förberedelserna inför kommande säsong. Lag som klassas som yrkesmässiga får både träna och spela matcher medan alla lag under eliten, det vill säga både senior- och ungdomsverksamhet, får träna, men inte spela några matcher. 

Den senaste rekommendationen med matchförbud har gällt fram till den 7 mars och nu förlängs det fram till den 21 mars. 

– Vi har fått mejl med information som vi misstänkte att vi skulle få. Sent i går eftermiddag meddelade regeringen att de beslutade att fortsatt uppmana kommunerna och regionerna till återhållsam verksamhet. De har sagt att det ska gälla 14 dagar framåt, till och med den 21 mars, med samma restriktioner som gäller nu, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund. 

Cupens gruppspel blir inte av

Det innebär att de inbokade träningsmatcherna ställs in och att Toyota Cups gruppspel blir svårt att genomföra eftersom inga matcher kan spelas under de två första cuphelgerna (13–14 mars och 20–21 mars). 

– Det är bara att skjuta upp/ställa in träningsmatcher precis som vanligt. Det som blir speciellt är att vi får ta ett beslut om cupen i början av nästa vecka. Vi kommer inte kunna genomföra något gruppspel, så enkelt är det. Vi har inte riktigt beslutat hur vi ska göra, en tanke är att de division 5- och division 6-lag som vill får anmäla sig igen så vi spelar utslagsmatcher direkt, säger Mats Larlind och fortsätter: 

– Vi vet också att många lag anmäler sig till cupen bara för att spela de tre matcherna. Det finns ingen möjlighet att vi ska hinna med ett gruppspel innan ett eventuellt seriespel. 

Tror på seriestart i april

Både Svenska FF och Smålands FF planerar för att serierna ska komma igång i april. 

– Vårt seriespel ska börja 16, 17 och 18 april om det kommer igång och att flytta fram gruppomgångarna i cupen tror jag inte på. Inget beslut är taget, men vi kommer träffas på måndag/tisdag och besluta om cuperna på herr- och damsidan. 

Var det förlängda matchförbudet ett väntat beslut?

– Som det har låtit på sistone så var det väntat. Det har varit lite pessimistiskt de senaste veckorna med att man stängde ytterligare för barn- och ungdomsmatcher. Svenska FF har veckovisa möten med myndigheterna och håller sig till uppmaningen om att onödig verksamhet inte ska bedrivas. De anser att fotbollsmatcher och tävlingar är onödig verksamhet. Träning är okej, men inte att åka runt och spela matcher mot andra lag. 

Tror du att det kan bli seriestart i april om du får titta framåt?

– Det är ändå förhoppningen. Det flöt ändå på bra under förra året när fotbollen fick sparka igång och hur de skötte sig. Fotbollsverksamheten hade ingen stor smittspridning. Det blev aldrig några utbrott i någon förening. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt