Annons:

Anton Palmér tror att Storebro går en roligare säsong till mötes. Foto: Ossian Mathiasson

Palmér tror på en roligare säsong – många spelare på väg uppåt

Förra säsongen klarade sig Storebro IF undan den negativa kvalplatsen med tre poängs marginal. Anton Palmér hoppas på ett bättre utfall i division fem i år.
– Jag tycker att vi har en tillräckligt bra trupp för att hamna på övre halvan, säger han.

Annons:

Förra säsongen var Andreas Edman assisterande tränare bakom Torbjörn Pettersson i Storebro. Nu har Edman tagit över huvudansvaret i division fem-klubben. Vid sin sida får han Emil Elofsson och en spelande assisterande tränare i form av Anton Palmér.

– Edman och Emil håller i det mesta av planeringen. Sen är jag med ibland och tycker till. I övningarna och kontakten med spelarna har vi delat upp det ganska mycket, det ser jag stora vinster i, säger Anton Palmér.

Hur funkar det att vara tre tränare?

– Jag ser bara positivt på det. Det är roligt att kunna bolla idéer, diskutera och resonera. Allra roligast är det när vi inte tycker likadant och ska komma fram till ett beslut. Vi har olika erfarenheter och olika sätt att se på saker och ting, men alla tre är rätt prestigelösa.

Flera nya spelare

Jämfört med förra säsongen har Storebro tappat Viktor Nyström och Joakim Söderholm. Rutinerade Jimmi Wickström finns inte heller tillgänglig, åtminstone inte till en början.

– Vi räknar väl med att han kommer tillbaka lite i höst, säger Anton Palmér.

På plussidan finns en annan rutinerad spelare i form av Jonas Fors. Nya är också, bland annat, David Nilsson, Basel Badran, Hampus Carlsson och Johan Bergstrand.

Storebro har en lite speciell åldersfördelning i sitt lag där många är runt 18-20 år och där det sedan är ett rejält hopp upp till ett antal spelare som har passerat 35-årsstrecket.

– Vi har ganska många spelare i 20-årsåldern som är duktiga. Det är de och så är det gubbarna, säger Anton Palmer och skrattar.

”Duktiga grabbar med potential”

Bland ”gubbarna” nämner han Jonas Fors, Kadrija Husic och Hans Jonsson - och visst kunde han nämnt sig själv också.

– De är på plats nästan varje träning och gnetar på. Fors spelade bara ett par matcher förra säsongen så honom ser jag som ett nyförvärv. Han är en duktig fotbollsspelare och framförallt en jäkla pådrivare. Svagheten för oss är att vi inte har så många spelare mellan 25 och 35 år. Däremot har vi flyttat upp en handfull killar från 15-årslaget. Det är duktiga grabbar med potential, sen är det upp till dem själva om de ska ta en plats.

På torsdagskvällen väntar Gunnebo IF på bortaplan för Storebos del i premiären av division fem.

– Vi har gjort okej resultat i träningsmatcherna. Det säger inte så mycket, men vi känner att vi är redo, säger Anton Palmér.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt