Annons:

Succé i höjdhopp för Södra Vis ungdomar – många deltog i tävlingar

4 guldmedaljörer i höjdhopp, fr v Sebastian Håårdh, Emilia Håårdh, Julia Karlsson och Linnea Lind. Foto: Södra Vi IF

Succé i höjdhopp för Södra Vis ungdomar – många deltog i tävlingar

Fyra guld och fyra nya personbästa i höjdhopp, Södra vi IFs friidrottare hade minst sagt en höjdartävling när inomhussäsong i friidrott avslutades. Södra Vi IF fanns representerade i tre tävlingar under den gångna helgen, Campuskampen i Linköping, Växjömångkampen och Marsspelen i Örebro.

Annons:

Campuskampen avgjordes under lördagen i Campushallen i Linköping. I P15-klassen tävlade 14 årige Sebastian Håårdh och han tog guld i höjdhopp med nytt personbästa på 1,50 han tog även brons i längdhopp.

I F15-klassen tävlade 14 åriga Linnea Lind och Emma Jonsson.Linnea Lind tog guld i höjdhopp med nytt personbästa 1,45 och satte även nytt personbästa på 60m. Emma Jonsson satte nytt personbästa på 1000m. I F13-klassen tävlade Julia Karlsson och hon tog guld i både höjdhopp och i längdhopp det blev nya personbästa i båda grenarna hon satte även nytt personbästa på 60m.

Tog guld i höjdhopp

I  F11-klassen tävlande Emilia Håårdh i höjdhopp och hon tog guld i grenen med nytt personbästa 1.25. Amanda Lind tävla också i F11-klassen och tog en silvermedalj i längdhopp.

För F10 var det trekamp som gällde och i klassen tävlade Elin Jonsson och Wilma Lindström, Wilma satte nya personbästa i kula och på 60m.

I F9 klassen gjorde Leontina Shanini tävlingsdebut, Dafina Haziri gjorde även hon tävlingsdebut fast i F8 klassen, även här var det trekamp som gällde. I F8 klassen tävlade även Vera Lindström och hon satte nya personbästa i både kula och på 60m.

Femkamp på söndagen

Under söndagen hölls Växjö mångkamp i Telekonsult Arena. Den flitigt tävlande Linnea Lind återfanns i F14-klassens 5-kamp. Linnea sluta på en tredje plats i tävling som även är DM klassad, hon satte nya personbästa på 60m häck och på 600m.

För F11 var det trekamp som gällde och här tog Emilia Håårdh hem totalseger efter grensegrar i längdhopp, 60m och en andra plast i kula, Emilia satt nya personbästa i längdhopp och på 60m. Amanda Lind slutade på en 4:de plats i trekampen.

Syskonen Matilda och Signe Isaksson tävlade i Marsspelen som hölls i Tybblelundahallen i Örebro.

Matilda tävlade i F11-klassen och tog silver på 800m och satte nytt personbästa i grenen, lillasyster Signe tävlade i F10-klassen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt