Annons:

Kristian ny greenkeeper på Tobo GK – organisationen förstärks:

Kristian Petersen är ny headgreenkeeper på Tobo GK och börjar sin anställning den 1 januari. Micael Nilsson, tidigare greenkeeper i klubben, jobbar numera som banarbetare på golfklubben. Foto: Ossian Mathiasson

Kristian ny greenkeeper på Tobo GK – organisationen förstärks: "Alla vill åt samma håll"

Tobo Golfklubb har som vision att bli en av landets tio bästa golfbanor inom fem år. För att målsättningen ska infrias anställs Kristian Petersen som ny headgreenkeeper. 

Annons:

Tobo Golfklubb har under det gångna året gjort ett stort arbete avseende personalstruktur, visionsarbete och anläggningsarbete. 

En femårig verksamhetsplan har tagits fram och visionen är att Tobo GK ska ha utvecklats till en av landets tio bästa föreningsägda golfbanor 2029. 

Styrelseledamoten Micael Glennfalk informerade på onsdagens pressträff om att det har skett en omorganisering och nyrekrytering av banpersonalen. Kristian Petersen från Loftahammar har anställts som ny headgreenkeeper och kommer arbeta tillsammans med banarbetarna Micael Nilsson (tidigare greenkeeper i klubben), Hasse Jones och ytterligare en person som ansluter i vår. 

Kristian Petersen har arbetat på golfklubben i Loftahammar i 15 år och börjar sin anställning på Tobo GK vid årsskiftet. 

– Det var helheten som fick mig att hoppa på det här uppdraget. Här finns bra förutsättningar med Fredensborgs Herrgård och den vision och femåriga verksamhetsplan som styrelsen har tagit fram. Det känns som att alla vill åt samma håll och det får mig att hoppa på det här uppdraget ihop med ”Micke” (Micael Nilsson) och det team vi blir, säger Kristian Petersen. 

"Tror vi blir ett superteam"

Både Kristian Petersen och Micael Nilsson är nöjda med satsningen på att förstärka organisationen kring banpersonalen. 

– Jag tror att vi blir ett superteam. Jag ser positivt på att vi är en liten, tajt grupp om fyra personer som jobbar ihop varje dag året om. Det blir lättare att stötta varandra och få till bra arbetsrutiner, säger Kristian Petersen.

– Nu har vi stått och stampat och bara väntat på att det ska bli ett nytt år för att vi ska kunna köra igång den här nya kulan, säger Micael Nilsson och fortsätter:

– Det blir som en nystart. Allting känns nytt, roligt och inspirerande. Hela Tobo vibrerar ny energi och det är viktigt att helheten är med på samma tåg. Det har väl saknats genom årens lopp. Hela föreningen är som ett lag och det tycker jag är häftigt.

De fyra heltidsanställda personerna ska göra allt vad de kan för att få banan i toppskick. 

– Vi blir ett litet team som kommer vara tajta och hjälpas åt med allting. Vårt huvudmål är greenerna och försöka få dem spelbara så tidigt som möjligt, men det är lika viktigt att öka ”finishen” på hela området, säger Petersén. 

"Uppskattar att det finns mål"

Tobo Golfklubb har haft problem med övervintringsskador i flera års tid. 

– I och med att vi har haft kalla vårar har inte värmen hjälpt oss att komma igång fortare. Det har gjort att allting har fördröjts och blivit bra så sent in på året. Nu har vi haft den bästa hösten på länge och det är bara tacka och ta emot, vilket betyder att våra invintringsåtgärder har träffat bra, säger Micael Nilsson. 

Banpersonalen har för avsikt att förbättra en del greenområden. 

– Det finns områden som är ”sunkiga” (blöta) och vi måste göra en hel del dräneringsjobb för att få bukt med problemen och göra det möjligt att få det spelbart på ett bättre sätt, säger Micael Nilsson. 

Hur ser ni på Tobos plan och vision om att bli en av de bästa golfbanorna i landet?

– Jag uppskattar att det finns mål som man kan jobba emot. Vi får se hur långt vi kommer men vi tävlingsmänniskor gillar att ha en morot som finns där framme och den vill man jaga efter, säger Micael Nilsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt