Annons:

Tobo GK förbereder för rekordtidig öppning nu till helgen

Tobo GK:s ordförande Kenneth Johansson gläds över att golfbanan öppnar för spel nu på lördag. Foto: Ossian Mathiasson

Tobo GK förbereder för rekordtidig öppning nu till helgen

Tobo Golfklubb öppnar tidigt i år. Nu på lördag öppnar golfbanan med spel på ordinarie greener. Förutsatt att vädret tillåter spel är tanken att man ska kunna spela fullt ut redan nu i helgen.
– Tider går att boka från 09.00, men är det frost håller banan stängt, säger Tobo GK:s ordförande Kenneth Johansson. 

Annons:

Att golfbanan på Tobo GK kan öppna fullt ut redan i mars är inget som klubben vanligtvis kan räkna med. I år har dock vädret och mycket jobb av arbetarna skapat förutsättningarna för att man ska kunna öppna på lördag. Något som klubbens ordförande Kenneth Johansson ser mycket positivt på.

– Det känns som att intresset och nyfikenheten är extra hög i år. Jag tror att förväntningarna på säsongen är höga. En röjargrupp på 60-70 veteraner som jobbar ideellt har gjort att området runt omkring banan är jättefint. Det höjer förväntningarna och de gör ett kanonjobb, säger Kenneth Johansson.

Även Kenneth Johansson har höga förväntningar på den stundande golfsäsongen.

– Greenerna och banan i stort är bättre än förväntat. Det känns kul att kunna vara tidiga med att öppna. I år kommer vi kunna satsa mer på fairway och tees också med tanke på att våra greener är så bra. Jag tror det kan bli en bra säsong. Vi har en ny greenkeeper och många andra som arbetar med banorna som jag litar fullt på, säger han. 

Linus Palmér Hård

Praktikant

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt