Annons:

Golfklubben gör satsning med ny styrelse och ny ordförande

Per Engström, Håkan Karlsson, Jan Wohlfart, Peter ”Pea” Johansson, Daniel Gustavsson och Joakim Karlsson (längst fram) ingår i Gullringen GK:s nya styrelse. Foto: Privat

Golfklubben gör satsning med ny styrelse och ny ordförande

Gullringens Golfklubb har haft några jobbiga år. Nu görs en stor nysatsning och flera namn kliver in i styrelsen.
– Vi försöker dra igång det igen, säger Peter "Pea" Johansson, som är ny ordförande.

Annons:

Korthålsbanan i Gullringen har tappat sin glans de senaste åren. Nu är tanken att det bli ska ändring på det. Klubben gör en rejäl nystart och en väldigt färsk styrelse tillträdde efter senaste årsmötet. 

– Det blir väldigt mycket nystart och vi försöker dra igång det igen. Det är lite eftersatt och har varit svårt att hitta ideella krafter som vill kliva in och jobba, säger Peter "Pea" Johansson, som tar över som ordförande för Gullringens GK.

De enda som är kvar i styrelsen från tidigare är Jan Wohlfart och Håkan Karlsson. Övriga är nya namn.

– Vi hade ett styrelsemöte direkt efter årsmötet och planerade för framtiden. Vi har några fokusområden vi ska jobba med och nummer ett är att få till greenerna och få fart på gräset.

Varit helt stängd

Förra året var banan helt stängd, men nu är tanken att öppna upp den igen. 

– Det var väldigt tråkigt och som Gullringspojk blir man riktigt ledsen när man ser att det fallerar. Vi har sådana förmåner här som en herre en gång byggde upp, så det känns så dumt att inte vårda det. Jag brinner samtidigt för barn och unga och vill att det ska vara enkelt att åka hit och spela. Det är en jättebra nybörjarbana. Det är inte lätt för den som är helt grön att åka till Tobo och spela 18 hål, säger Peter Johansson.

Kommer alla nio hål att öppna under säsongen?

– Vi ska öppna så många hål vi kan, men först behöver vi lufta greenerna och sedan göda upp dem och så nytt gräs. Det kan bli vintergreener först, men i maj-juni hoppas vi kunna öppna. Vi kommer inte ta ut några avgifter nu första året, utan man får komma dit och spela tills vi får helt ordning på banan igen. I år har vi inga stora förhoppningar, utan man får det för vad det är.

"Beredda på det"

Tanken nu är att den nya styrelsen ska skapa arbetsdagar. 

– Vi har hört oss för med en del personer och det verkar finnas visst intresse för att med ideella krafter fixa till banan. Det kommer ta ett antal helger att få det vettigt, men vi är beredda på det. 

Hur blir det sen?

– Banan ska vara öppen och vi kanske kommer rikta in oss på att hyra ut den för event till företag och liknande. Bara vi har energin så hoppas vi att det ska hända mycket. 

Kommer ni söka något samarbete med Tobo?

– Vi hoppas att vi kan föra en diskussion med Tobo i framtiden.

Utöver Peter Johansson är Joakim Karlsson (sekreterare), Daniel Gustavsson (vice ordförande) och Per Engström nya i styrelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt