Annons:

Rosin imponerade och vann Teen Tour-tävling: ”Gjorde få misstag”

Rasmus Rosin vann helgens Teen Tour-tävling I klassen Future och visar god form inför golfsommaren. Foto: Ossian Mathiasson

Rosin imponerade och vann Teen Tour-tävling: ”Gjorde få misstag”

Den lokale golftalangen, Rasmus Rosin, har fått en fin start på säsongen med flera topp tio-placeringar. I helgen vann han Teen Tour-deltävlingen i klassen Future på Isaberg Golfklubb.
– Jag gjorde få misstag, spelade enkelt och försökte hålla bollen i spel hela tiden, säger han.

Annons:

För två år sedan flyttade Storebrokillen Rasmus Rosin till Linköping tillsammans med Vimmerbykillarna Robert Blom och Viktor Nyström för att börja på stadens golfgymnasium. Nästa sommar tar de lokala golftalangerna studenten och golfen upptar mycket av deras vakna tid. 

– Vi spelar golf sex timmar på skoltid varje dag och vi bor i ett hus på golfbanan så vi tränar mycket golf och försöker spela så många timmar som möjligt. Vi gör egentligen inget annat. Studierna får komma lite i andra hand men det funkar bra, säger Rasmus Rosin. 

Det är en intensiv golfsommar som väntar golfkillarna och Rasmus Rosin lyckades med bedriften att vinna helgens Teen Tour-deltävling i klassen Future på Isaberg GK i Gislaved. Viktor Nyström kom på delad åttondeplats i samma tävling. 

– Det var en 54-hålstävling där vi gick 36 hål på lördagen och 18 hål på söndagen. Jag gick runt på 72 slag på båda rundorna på lördagen och gick på par (71 slag) på söndagen. Det var stabilt och lugnt spel båda dagarna, säger Rasmus Rosin. 

Kvalificerad till nästa Elite-tävling

Teen Tour är för golfspelare upp till 21 år och touren har tre färdighetsnivåer (First, Future och Elite). Elite är tourens högsta nivå och dit når man efter att ha etablerat sig på Future och spelat tillräckligt bra för att knipa en av de åtråvärda Elite-platserna.

Helgens seger gör att Rosin får spela den fjärde deltävlingen i Elite-klassen och får slåss om SM-guldet i matchspel. Helgens tävling i Elite-klassen var JSM-tävling i slag. 

– Teen Tour har sex deltävlingar på ett år och jag vill spela varje deltävling i Elite-klassen men det är mycket wildcards som spelar in. Tittar man på rankingpoäng så kommer jag in på Elite-tävlingarna men det är mycket wildcards i vägen. Det blir mer på riktigt i Elite-klassen, säger Rosin. 

Teen Tour Elite har ett startfält på 156 spelare (102 pojkar och 54 tjejer) med undantag för den kommande omgången som spelas som matchspel, då är det 64 pojkar och 32 flickor som kommer till spel.   

– Det kommer vara ett riktigt bra startfält och jag känner mig stark när det kommer till matchspel. Man spelar ensam och möter någon annan så det är en annorlunda och rolig spelform. 

Säsongens första seger

Han har annars fått en bra start på säsongen med flera topplaceringar. 

– Det har varit en bra säsong hittills. Helgens seger var min fjärde topp tio-placering på sju tävlingar. Jag har kommit tvåa, nia, tia och nu vann jag. Man lär sig något nytt för varje tävling som man spelar och får mer rutin. I helgen var det 54 hål och jag slog inte bort en enda boll. 

Hur är det att få ett kvitto på att all träning ger resultat?

– Det hade varit tråkigt om man tränar som man gör men att det inte händer något. Jag utvecklas och blir bättre. Förr kunde en dålig runda vara 87 slag och nu är en dålig runda 78 slag. Jag har höjt min lägstanivå. Jag träffar mycket greener och spelar inte bort mig på samma sätt längre. 

Nu väntar fem raka helger med tävlingar på olika platser i Sverige och under sommaren jobbar han som banarbetare på Tobo Golfklubb utanför Storebro. 

– Jag är där minst tolv timmar om dagen.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt