Annons:

Storebrogolfaren dubbel svensk mästare i ny gren:

Ramsus Rosin, golfare från Storebro, slog till med dubbla SM-guld när simulatorgolf gjorde entré på SM-veckan i Skövde. Foto: Privat

Storebrogolfaren dubbel svensk mästare i ny gren: "Kommer jag minnas för alltid"

Golfspelaren Rasmus Rosin från Storebro kan titulera sig som dubbel svensk mästare i simulatorgolf. Han vann både duellfinalen och matchspelets final. 

”Det här kommer jag minnas för alltid”, säger han i en intervju med SVT efter andra raka SM-guldet. 

Annons:

Simulatorgolf är golf som spelas inomhus där spelarna slår mot en skärm och slagen registreras av ett lasersystem. På SM-veckan i Skövde avgörs två grenar inom simulatorgolf, spel på bana och duell, och det är första gången som simulatorgolf finns med på programmet. 

Rasmus Rosin gick till final i båda grenarna och ställdes mot klubbkompisen Jesper Sandborg, båda två från Landeryds golfklubb, i duellfinalen. Här möttes spelarna i en match över 18 slag från 18 olika avstånd och varje hålvinst ger poäng.

Avgörande på sista hålet

Rasmus Rosin gjorde ett tidigt ryck och vann de fyra inledande hålen innan Jesper Sandborg kom tillbaka med tre raka bollsegrar. 

Med både fyra och två hål kvar att spela var det oavgjort. Rosin avslutade tävlingen på ett imponerande sätt, vann med 10–8 och tog ett historiskt SM-guld i simulatorgolf.

”Det var tajt på slutet så jag har lite puls. Jag och ”Jeppe” hänger mycket, jobbar ihop och har pratat om att det vore kul att få spela en final mot varandra. Jag väntade på att ”Jeppe” skulle vakna då han var segstartat men spelade sjukt bra sen. Det var skönt att få en buffert i början av tävlingen och kul att det avgjordes på sista hålet”, säger Rasmus Rosin till SVT efter första SM-guldet. 

"Kommer jag minnas för alltid"

Kort därpå väntade final i matchspel, den andra golfgrenen på SM-veckan i Skövde. Rasmus Rosin ställdes mot Örebrogolfaren Anton Moström och tog sitt andra raka SM-guld efter en jämn final. 

Han låg under efter nio hål, kvitterade två hål senare och hade två upp med två hål kvar att spela, en ledning som han aldrig släppte taget om. 

”En jätterolig match med bra spel från start till mål. Det är jättehärligt, det kommer jag minnas för alltid. Det är första gången som simulatorgolf spelas på SM och att få ta två guld är jättekul”, säger han efter sitt andra SM-guld. 

Den nordiska proffstouren börjar med tre tävlingar i Polen i början av april. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt