Annons:

Rasmus ska få uppleva sin dröm – dags för Europatourtävling i München

Rasmus Rosin tillsammans med sin caddie Emil Bonnevier. Foto: Privat

Rasmus ska få uppleva sin dröm – dags för Europatourtävling i München

Storebrokillen Rasmus Rosin lever just nu sin dröm. Han är på plats i München och slår under torsdagen ut i Europatourtävlingen BMW International Open.
– Klart att det är mer pirrigt än vanligt, säger han på onsdagen.

Annons:

Omkring 500 spelare i världen tävlade i simulatorgolf i vintras. Allt spel skedde inomhus där spelarna slog mot en skärm och slagen registrerades av ett avancerat lasersystem. 

Touren, som hette Next Golf Tour, vanns av ingen mindre än Rasmus Rosin från Storebro. När Rasmus visste att han vunnit var han också införstådd med att han skulle få en vacker trofé och en prischeck på 15 000 dollar. 

Men det absolut häftigaste var han helt oförberedd på. Rasmus tilldelades nämligen ett wildcard till Europatourtävlingen BMW International Open i München nu i juni.

Rasmus Rosin kom till München i söndags och är nu laddad inför debuten.

– Jag har haft ett par dagar att hitta runt. Det är mycket som är nytt för mig, men det känns bra. Jag har kunnat spela in i två dagar och har en rätt bra känsla överlag. 

Familjen på plats

Tävlingen pågår torsdag till söndag och Rasmus har med sig support i form av sin sambo, en caddie och både mamma och pappa som kommer ned till Tyskland för att heja på.

– Jag har tagit in det lite nu att jag ska spela på Europatouren. När jag kom ned var det lite nervigt, men nu har jag börjat bli lite varm i kläderna. Trots allt så är det ju bara en klubba och en boll, och att bollen ska ned i hålet. Så man försöker att inte tänka så mycket på allt runt omkring, men det är klart att det pirrar lite mer än vanligt. 

Att få spela på den här nivån är något han drömt om sedan barnsben.

– Det blir såklart det största för mig. Man har drömt om att få göra det sedan man var fem, sex år och det känns så roligt att det nu ska hända. 

Har du satt upp några mål eller förväntningar?

– Målet är såklart att klara cutten och få spela alla fyra varv. Annars blir det mycket se och lära för mig. Jag är extremt tacksam över att vara här och kommer ta in så mycket jag bara kan och försöka lära mig av det. Jag vill spela bra golf såklart och klara cutten, men det går inte att ta för givet.

Går ut strax efter lunchtid

Torsdag och fredag är han garanterad spel, sedan gäller det att vara en av de 70 som klarar cutten. Totalt är det drygt 150 spelare. 

– Jag har försökt hålla mig till de vanliga förberedelserna. Jag ska inte göra något extra bara för att jag är här. Jag har inte slagit sönder mig själv på rangen, utan försökt spara så mycket energi jag kan. Det har varit ganska sköna dagar med mycket lugn och ro. Allt är ju väldigt bra ordnat och det har varit 35 grader med sol, så man har varit rätt trött på kvällarna.

Flera svenska proffsgolfare deltar i tävlingen och Rasmus Rosin spelade in med Marcus Kinhult.

– Det var jäkligt lärorikt. Kul att få kika in en sådan spelare.

Har du träffat någon annan som var lite extra?

– Jag stod med Eddie Pepperel på rangen. Det var en sådan som man satt och kollade på hemma i soffan framför tv:n. Nu ska man pegga upp bredvid en sån, det är jättehäftigt. Sedan är ju gamla världsettan Luke Donald här och en hel del spanjorer.

Rasmus Rosin går ut vid 14.20-tiden på torsdagen. I bollen ingår även Todd Clements och Darius van Driel. 

– Det ska verkligen bli helt galet och det är en stor dröm som går i uppfyllelse. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt