Annons:

VIBK-spelarna lägger klubban på hyllan:

Jonas Elofsson har bestämt sig för att sluta spela innebandy. Foto: Linus Johansson

VIBK-spelarna lägger klubban på hyllan: "Tar för mycket tid"

Vimmerby IBK har fått en hel del positiva besked från spelartruppen. Men inte från Jonas Friberg, Jonas Elofsson och Martin Tedborn. De två förstnämnda lägger klubban på hyllan medan Tedborn ska flytta.
– Det tar lite för mycket tid som det är just nu, säger Jonas Elofsson.

Annons:

Tidigare i dag berättade vi om att Vimmerby IBK är på jakt efter flera offensiva nyförvärv. Här kommer förklaringen till varför: Jonas Friberg och Jonas Elofsson har meddelat att de inte kommer att satsa på något A-lagsspel. Dessutom räknar VIBK-ledningen bort Martin Tedborn, då han ska flytta.

Jag hade väl kunnat köra på något år till, det är fortfarande roligt och ett jättebra gäng i VIBK. Men det tar lite för mycket tid som det är just nu, säger Jonas Elofsson.

"Inte i fysisk form"

Elofsson gjorde comback inför säsongn 2016/17, men det blev alltså bara en ettårig sejour i moderklubben.

Efter jul var jag inte i fysisk form för att kunna prestera på den nivå jag vill. Däremot kom jag in i spelet bättre efter juluppehållet.

Hade du hoppats på mer?

Det blev väl ungefär som jag hade tänkt mig personligen. Däremot fick vi aldrig riktigt till det i andrafemman. Vi borde ha kunnat prestera bättre.

Någon chans att du ändrar på beslutet att lägga av?

Jag räknar med att det är slutspelat för mig nu. Men jag har lärt mig att aldrig säga något definitivt.

Spel i B-laget aktuellt

Även Jonas Friberg har bestämt sig för att sluta, eller åtminstone trappa ned, och satsa all tid och kraft på uppdraget som tränare.

Tanken är att jag inte ska spela utan släppa det och köra tränarracet fullt ut. Det skulle ge mig mer individuell tid med grabbarma och jag kan se det hela ur ett annat perspektiv. Sen får jag väl säga att det finns fördelar med att vara spelande tränare också.

Jonas Friberg kommer dock att hålla igång i viss mån.

Vi har ju ett B-lag som kanske behöver lite hjälp, säger Jonas Friberg.

Tillför mycket

Dessutom ska Martin Tedborn flytta till Linköping.

Honom har vi räknat bort, säger Jonas Friberg.

Jonas Fiberg kommer alltså att fortsätta som huvudtränare och får Lennart Lundgren vid sin sida, något som DV avslöjade tidigare i veckan. En lösning som VIBK-tränaren tror hårt på.

Vi tränar ett pojklag tillsammans och jag hade en stark önskan att få med mig Lennart i A-laget.

Vad kan han tillföra?

Jättemycket. Han har en gedigen erfarenhet på hög nivå. Han har framförallt sina kunskaper i målvakts- och försvarsspelet och jag tror att de kunskaperna kommer att lyfta vårt spel, säger Jonas Friberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt