Annons:

Han gör årsdebut - och han kan vara på väg hem till VIBK

Mattias Zeilon gör säsongsdebut i VIBK:s A-lag i derbyt mot Westervik. Foto: Linus Johansson

Han gör årsdebut - och han kan vara på väg hem till VIBK

Derby och sista matchen innan juluppehållet. Då behöver Vimmerby IBK tre poäng för att skaffa sig ett riktigt bra utgångsläge inför fortsättningen. – Vi tänker inte bjuda på någonting i onödan, säger VIBK-tränaren Jonas Friberg inför kvällens derbybatalj hemma mot Westervik.

Annons:

Marcus Pettersson (skadat finger), Alexander Pettersson (sjuk) och Jonatan Carlson (timeout) saknas när Vimmerby IBK tar emot Westerviks IBK i innebandytvåan i kväll. Dessutom finns det frågetecken för Anton Isaksson, som har varit sjuk i veckan. Däremot gör talangen Mattias Zeilon sin första A-lagsmatch för säsongen. Där har ni hemmalagets förutsättningar inför kvällens drabbning.

”Spelar mindre roll”

Jonas Friberg förväntar sig ett typiskt derby.

– Mycket kommer handla om att kämpa och att inte bjuda på något i onödan. Skicklighet och erfarenhet kommer förstås att spela roll. Däremot spelar tabelläget mindre roll i enstaka matcher. Det handlar om att våga kliva fram istället för att backa undan och att hantera det faktum att det är ett derby på bästa sätt, säger Jonas Friberg.

Det här är sista matchen innan uppehållet. Kan vi förvänta oss några förändringar i truppen framöver?

– Nej, inte som det ser ut just nu.

Elofsson flyttar hem?

En spelare som det ryktas om skulle kunna vara på väg till Vimmerby är VIBK-produkten Jonas Elofsson.

– Lennström (Mathias, Fribergs tränarkollega) har lite kontakt med Jonas. Som det är nu bor han kvar i Kalmar, men han har köpt hus i Vimmerby. Det handlar om jobb och sådana saker. Men om han skulle flytta hem så får vi se om han vill spela, det vet vi ingenting om i det här läget, säger Jonas Friberg.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt