Annons:

HEROISKT VIBK MISSADE AVANCEMANG EFTER DRAMATIK

Vimmerby IBK kämpade tappert, men föll till slut i kvalet mot Ingelstad.

HEROISKT VIBK MISSADE AVANCEMANG EFTER DRAMATIK

Efter två jämna matcher och stor dramatik står det klart att Vimmerby IBK blir kvar i division två. Den andra kvalmatchen borta mot Ingelstad slutade 3-3 och därmed fick VIBK se sig besegrat med totalt 10-8.

– Jag känner att vi åker härifrån med stolthet och axlarna högt upp i taket, säger tränaren Micael Nilsson.

Annons:

Tidigare i veckan förlorade Vimmerby den första kvalmatchen på hemmaplan med 7-5. VIBK gav sig ändå ett hyfsat utgångsläge inför dagens returmatch tack vare två sena mål.

Tvingades lämna återbud

Ett tufft utgångsläge som inte blev enklare av flera sena återbud.

– Fem spelare från förra matchen tvingades lämna återbud med kort varsel. Det är klart att det ställde till det för oss. Helt plötsligt var vi bara tio stycken varav en av dem (Klara Stridh, reds. anm.) inte har spelat sedan i höstas på grund av en långtidsskada. Flera av tjejerna spelade dessutom sjuka. Med tanke på förutsättningarna stod tjejerna för en hjälteinsats. De bjöd verkligen upp till dans och slet kopiöst i 60 minuter, säger Micael Nilsson.

Filippa Karlström såg till att hemmalaget Ingelstad fick en flygande start i returen genom att göra 1-0 redan efter 1 minut och 49 sekunder. Vimmerby kom dock snabbt in i matchen målmässigt när Nelly Passmark kvitterade till 1-1 en knapp minut senare.

Vände till ledning

Det oavgjorda resultatet stod sig till mitten av den andra perioden, då Elin Wikefors på nytt gav Ingelstad ledningen. Med bara en sekund kvar av perioden drog Ingelstad på sig en utvisning och det kunde Vimmerby utnyttja i inledningen av den tredje perioden. Efter 51 sekunder kvitterade Emma Sjökvist till 2-2 och en dryg minut senare tog gästerna ledningen via ett självmål.

I det läget var Ingelstad rejält pressat, men till slut blev det ändå hemmalaget som fick fira avancemang till division 1. Med sex och en halv minut kvar av den tredje perioden satte Ebba Folkesson Blom 3-3, som också blev slutresultatet. Ingelstad vann därmed kvalmötet med totalt 10-8. 

Oklar framtid

Förlusten till trots stod Vimmerby för en heroisk insats.

– Vi spelade taktiskt efter våra resurser, backade hem och lät dem föra spelet. Vi gjorde det bra och lyckades oftast hålla dem utanför vår box och vi täckte mycket skott. Det gjorde också att vi skapade en hel del spelvändningar. Den här matchen kunde gått hur som helst. Det var synd att vi inte fick in 4-2, det hade varit spännande att se hur Ingelstad hade agerat då, säger Micael Nilsson.

VIBK-tränaren var inte ett dugg nedslagen efter kvalmissen.

– Jag är grymt imponerad av tjejerna. Alla ska ha mycket beröm, vilken inställning och vilja de visade. Det känns gott att veta vad det här laget kan prestera på sikt, de besitter mycket kunskap.

Kommer du att träna laget nästa säsong?

– Det får jag ta mig en funderare på den närmaste tiden. Just i detta nu finns det inget bestämt åt något håll, säger Micael Nilsson.

Fakta

VIBK:s poänggörare i dagens match:

Nelly Passmark 1+0

Emma Sjökvist 1+0

Sofia Söderlund 0+1

Ammelie Lennström 0+1

(+ ett självmål)

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt