Annons:

KLART: KLUBBIKONEN BLIR NY TRÄNARE FÖR VIMMERBY IBK

Klubbikonen Jonas "Filluppen" Karlsson blir ny tränare för Vimmerby IBK:s damer. Foto: Vimmerby IBK

KLART: KLUBBIKONEN BLIR NY TRÄNARE FÖR VIMMERBY IBK

Vimmerby IBK har klart med ny tränare för damlaget. Och det blir en riktig klubbikon som tar över efter Micael Nilsson.
– Efter att ha satt några smådetaljer så hittade vi ett bra upplägg. Det ska bli jättekul, säger Jonas ”Filluppen” Karlsson.

Annons:

För ett par veckor sedan blev det klart att Micael Nilsson hoppar av uppdraget som tränare för Vimmerby IBK:s damlag. Han ska i stället bli assisterande tränare för Vetlanda IB:s dito. Nu är det officiellt att VIBK-ikonen Jonas Karlsson tar över som hans ersättare.

– Jag fick förfrågan i måndags. Jag har varit sugen på att träna ett lag igen, och efter att ha satt några smådetaljer så hittade vi ett bra upplägg. Det ska bli jättekul, säger han.

– Tidigare har jag jobbat mycket med ungdomslag och där handlar det mycket om att utveckla spelare. Här blir det mer att hitta en samsyn, få ihop ett lag och få dem att prestera ihop – och det är just det som lockar mig.

Lång bakgrund som tränare

Jonas har en lång bakgrund inom Vimmerby Innebandyklubb, där han tidigare har tränat både herr- och damlag, men framför allt en stor mängd av föreningens ungdomslag. Han är även tränat Kverneland i den norska elitserien under en period samt haft en framgångsrik karriär som målvakt i VIBK.

På onsdag har han första mötet med sitt nya lag, och innan dess finns en förhoppning om att även någon ytterligare ur den kommande ledarstaben ska kunna bli klar.

– Jag vet att föreningen håller på att jobba på det. Tanken är att vi ska vara minst tre ledare totalt och att minst en av de andra ska vara en kvinna – det är viktigt att vi får bredd även där. Det finns några namn som jag bär på som skulle bli jättebra, säger Jonas Karlsson.

"Utan förutfattade meningar"

De enda spelarna från fjolårets trupp som Jonas tidigare har tränat är målvakten Wilma Djurstedt (som lämnar för allsvenska topplaget Craftstadens IBK från Oskarshamn) samt Ammelie Lennström.

– Jag har ju mest sett dem utifrån, så det blir mycket nytt för mig – initialt att lära känna och bygga en relation. Men jag tror att det kan vara bra, det känns som att jag kommer mer utifrån, utan förutfattade meningar, och kan bilda mig en egen uppfattning.

När drar ni i gång träningarna?

– Det blir någon gång i maj, jag är inte riktigt klar över det än.

Från fjolårets framgångsrika VIBK-trupp, som kvalade till division 1, är det bara Wilma Djurstedt som hittills meddelat att hon kommer lämna.

Kontraktet med Jonas Karlsson är skrivet på 1+1 år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt