Annons:

Bröder lämnar VIBK för Rimforsa: ”Blandade känslor”

Ricky Gustafsson är klar för spel med Rimforsa. Foto: Linus Johansson

Bröder lämnar VIBK för Rimforsa: ”Blandade känslor”

Ricky och Robin Gustafsson lämnar Vimmerby IBK. Kommande säsong kommer de att spela med Rimforsa IF i division två i Östergötland.
– Det är blandade känslor, men det är aldrig fel med ett miljöombyte, säger Ricky Gustafsson.

Annons:

Ricky Gustafsson har i en handfull år varit mer eller mindre given i någon av VIBK:s två första femmor. Nu står det klart att han inte kommer att spela med Vimmerby kommande säsong. Gustafsson har inte tränat någon försäsong med VIBK och för en tid sedan fick han veta att det inte fanns någon plats för honom i A-truppen. Vägen tillbaka dit skulle gå genom träning med juniorlaget.

– Jag känner inte att jag vill träna med ett juniorlag. Vägen för mig att vandra tillbaka till A-laget kändes lång, säger Ricky Gustafsson.

Är du besviken på Vimmerby?

– Besviken ska jag inte säga. De kör hårt på att de vill att folk ska träna från start. Det får jag köpa. Jag har inte varit med på sommarträningen utan har prioriterat fotboll och annat i livet. Hade jag fått träna med A-truppen istället kanske jag hade gjort ett annat val. Men jag är inte arg på folk i VIBK och jag hoppas inte att de är arga på mig.

Får med sig brorsan

Istället blir det alltså spel med Rimforsa IF, som förra säsongen var ett topplag i division två.

– Det blir spännande att spela i ett nytt lag och i en ny serie. Samtidigt som det är tråkigt att lämna polarna i Vimmerby och det publikstöd vi haft där.

Istället blir det att pendla tolv mil till varje träning. Ricky blir dock inte ensam utan får med sig brorsan Robin Gustafsson, som tog timeout från innebandyn mitt i säsongen 2016/17.

– Det var skönt att jag fick med mig brorsan så jag slipper åka själv. Just nu känns det helt okej att pendla, men jag vet ju inte hur det kommer att kännas i vinter.

Har Rimforsa ett lag för en ny toppstrid i år?

– Det tror jag. Spetsen i laget är riktigt bra och bredden är helt okej.  Laget kommer inte att vara sämre än förra säsongen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt