Annons:

Nytt topplag väntar för VIBK:

Svea Backstad är tillbaka efter sin korsbandsskada. Foto: Arkivbild

Nytt topplag väntar för VIBK: "Behöver ha mer tålamod"

Matcherna mot de förväntade topplagen kommer på rad för Vimmerby IBK. Efter helgens förlust mot Westbo IBK väntar nu ännu ett topplag i form av IBF Tranås.
– Vi behöver få till mer tålamod i anfallszon, säger VIBK-tränaren Jonas "Filuppen" Karlsson.

Annons:

Helgens tunga 1-0-förlust mot Westbo IBK präglade måndagens träning. Försvarsspel behövde av förståeliga skäl inte många minuter läggas på. 

– Vårt försvarsspel har fungerat bra och var jättebra i söndags. Det var bra mot Gnosjö också, så vi känns stabila bakåt. Det var inte direkt det vi tränade på i måndags, säger tränaren Jonas Karlsson.

Istället låg mycket fokus på anfallsspelet.

– Vi behöver få till mer offensivt. Det handlar om bolltempo, snabba omställningar och avslut. Vi behöver ha lite mer tålamod i anfallszon. Vi har haft lite för korta anfall den senaste tiden och jag tror att vi vill komma lite för tidigt till avslut. Sedan handlar det förstås om att sätta sina chanser också. 

Backstad tillbaka

VIBK står på 15 poäng efter sju spelade matcher. Tranås har 16 efter lika många spelade. Det är tajt i tabelltoppen och onsdagens match mot Tranås är förstås viktig ur den synvinkeln.

– Jag har inte jättekoll på dem, men vet att de kvalade förra året och var en bit före många andra lag. Det borde finnas kvalitet där också. Men det är jättesvårt att säga. Jag förväntar mig ett annat typ av lag än senast. Tranås är nog lite yngre och mer spelskickligt. Westbo var mer för att backa hem, kontra och var fysiska.

Svea Backstad är tillbaka efter sin korsbandsskada och går direkt in från start. Isabella Levin gjorde sin första träning under måndagen och kommer finnas med på bänken. 

Fakta

Så ställer VIBK upp: 

Målvakt: Ida Nyman

Förstaback/Centerblock: Svea Backstad, Minea Snickars, Sofia Söderlund.

Andraback/Centerblock: Ammelie Lennström, Wilma Nilsson, Emmy Karlsson.

Tre ytterforwardspar: Hilma Karlsson/Tess Fridh, Nelly Widéen/Emma Sjökvist, Malin Lenegård/Klara Stridh.

Extraspelare: Amanda Anemyr, Wilma Edgren, Linnea Nicklasson, Isabella Levin. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt