Annons:

MÄKTIG INSATS AV VIBK – KÖRDE ÖVER TABELLETTAN

Emma Sjökvist var magiskt bra enligt tränaren Jonas Karlsson. Hon gjorde fyra mål i 7-3-segern mot Gnosjö. Foto: Arkivbild

MÄKTIG INSATS AV VIBK – KÖRDE ÖVER TABELLETTAN

Det var en mäktig insats av Vimmerby IBK. Obesegrade serieledarna Gnosjö IBK kom hit med förhoppningar – men fick vända hemåt tomhänta.
– Om vi inte är i första klass, så är vi på tåget i alla fall, säger VIBK-tränaren Jonas "Filuppen" Karlsson.

Annons:

Hur bra var serieledande Gnosjö, som bara tappat poäng i en enda match, egentligen? VIBK-ledningen visste inte det inför, men nu vet man att man definitivt kan rå på alla lag i serien. 

Vimmerby IBK körde nämligen över Gnosjö med hela 7-3 (2-1, 4-0, 1-2).

– Jag tycker vi gör en bra förstaperiod och vi ledde med 2-1 där. Sedan gör vi en något sämre andraperiod, men då var vi dödligt effektiva. Vi föll ned lite i egen zon och blev lite stressade. Samtidigt gör vi fina mål och har 6-1 inför sista, säger tränaren Jonas Karlsson.

Gnosjö reducerade två gånger om i upptakten av tredje.

– Då var vi lite i gungning faktiskt och det var inte långt från en timeout där. Hade de gjort 6-4, så hade jag tagit timeout definitivt. Det var nästan timeout-läge vid 6-3, men vi lät tiden ha sin gång och Gnosjö tog en timeout i mitten av perioden. De pressade högt, men fick inte den effekt de ville. Vi kunde freda oss och sätta spiken i kistan. 

Styrkedemonstration

7-3 mot obesegrade tabellettan sänder förstås signaler till hela serien.

– Det är fantastiskt. Vi behövde kanske lite tuffare motstånd. Det här var ingen match som var solklart att vi skulle föra. Vi tog ett steg tillbaka och lät dem ha taktpinnen. Vi behövde den här matchen. Sju mål mot serieledarna säger väl allt och vi höjde oss av uppgiften.

Nu närmar sig VIBK, som har färre matcher spelade än övriga, den absoluta toppen.

– Om vi inte är i första klass, så är vi med på tåget nu i alla fall. Jag kände innan att det var en sexpoängsmatch och hade vi torskat det här, så hade det börjat se lite svårt ut. Vi behövde nästan vinna för att hänga på tåget.

Fyra mål av Sjökvist

Emma Sjökvist var outstanding och gjorde hela fyra mål. Övriga målskyttar var Sofia Söderlund, Emmy Karlsson och Hilma Karlsson. 

– Emma var magskt bra. Den uppspelspunkten hon är samtidigt som hon också kan gå i djupet. Hon fick verkligen till det och är så pass stark att det är svårt att ta henne på något sätt, säger Jonas Karlsson.

Hela laget förtjänade förstås beröm men extra plus gick till Emma Sjökvist och Ida Nyman.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt