Annons:

Potentiell backbrist inför mötet mot bottenlaget:

Stella Milton är ett osäkert kort inför matchen. Foto: Arkivbild

Potentiell backbrist inför mötet mot bottenlaget: "Tre har varit sjuka"

Sist hade Vimmerby IBK viss forwardsbrist. Nu är det istället en potentiell backbrist inför bortamötet med Nässjö IBF.
– Det är en match vi bör vinna, säger tränaren Jonas "Filuppen" Karlsson.

Annons:

Vimmerby IBK har inlett starkt i division 2 och har tagit nio poäng av tolv möjliga. Nässjö IBF, som spelat två matcher mer, står på endast tre poäng så här långt. 

På förhand är det en match där VIBK bör ha väldigt god chans. 

– Det känns ändå som att de gjort ganska mycket men också släppt in mycket mål. De har några spelare där som är med skapligt i poängligan, så jag tänker att det är lite svängdörrar där. Vi bör vinna om vi ska vara med i toppen och då ska vi ha den här matchen för sedan kommer de förmodade topplagen på rad. Det är bara för oss att försöka hitta tillbaka. Jag tyckte inte vi spelade lika bra senast som mot Husqvarna, men när jag såg matchen på video efteråt så var det inte lika illa som jag tyckte i hallen, säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

Det han tyckte var problematiskt var ett något för passivt försvarsspel.

– Det är det vi har tryckt på den här veckan och vi behöver bli lite mer aggressiva mot bollhållare. Det är lite hoppigt och studsigt på parkett, så det gäller att vi är noggranna runt mittplan och inte sätter varandra i skiten. 

"Erlingmark-typ"

I den senaste omgången hade VIBK viss forwardsbrist. 

– Den här matchen är det lite tvärtom och vi kan ha lite backbrist. Det är tre backar som har varit sjuka och inte kunnat träna samtidigt som en har haft lite problem med benen. Men det var inte så illa som vi trodde. 

Helt säkert är att Amanda Anemyr missar matchen. Stella Milton och Isabella Levin är osäkra kort. Wilma Nilsson startar på bänken eftersom hon endast kunna träna en enda gång. Jämfört med senast är Klara Stridh och Linnea Nicklasson tillbaka på forwardssidan. 

– Tanken är att Malin Lenegård, som spelade center senast, får kliva ned på backplats. Hon är en Magnus Erlingmark-typ och det är inga konstigheter för henne. Hon spelar där det behövs. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt