Annons:

NY STORSEGER FÖR VIMMERBY – HAN GJORDE FYRA POÄNG

Mattias Zeilon svarade för en kanonmatch och gjorde 1+3 borta mot Nässjö ikväll. Foto: Arkivbild

NY STORSEGER FÖR VIMMERBY – HAN GJORDE FYRA POÄNG

Vimmerby IBK ångar på i innebandytvåan. Ikväll kom en ny seger när Nässjö besegrades med hela 8-3 på bortaplan (3-1, 2-1, 3-1). Mattias Zeilon var stekhet med fyra poäng.
– Han gör en av sina bättre matcher, berömmer tränaren Alexander Pettersson.

Annons:

Att det är svårspelat i Nässjö är ingen myt – men Vimmerby hade verkligen gjort sin läxa och gjorde det mesta både rätt och helt enligt sin plan under 60 minuter.

– Det var en bra match, vi sätter ihop en 60-minutare på ett riktigt bra sätt. Det känns bara positivt. Jag är mest nöjd med att vi har tålamod att följa vår gameplan, det är svårspelat i Nässjö, men vi sätter vår gameplan fullt ut och vi visste att vi hade riktigt bra chans att vinna om vi gjorde det. Sedan är vi riktigt bra i special teams, det ger oss chansen att vinna.

VIBK strävade efter att spela med stort bollinnehav.

– Vi ville spela med mycket tålamod och vänta på våra lägen. Vi visste att de inte har så bra tålamod i deras försvarsspel och att vi skulle få lägen om vi flyttade bollen. Vi vågade vara lite tråkiga och spelade väldigt moget.

"Kändes väldigt stabilt"

Nässjö tog ledningen redan i andra minuten, men VIBK stressade inte upp sig och sex minuter senare var man uppe i en ledning som man sedan aldrig släppte. Jonatan Green missade en straff med fem minuter kvar av första, men kort därefter sköt Mattias Zeilon viktiga 3-1.

I andra drog Vimmerby ifrån till 5-2 efter mål av Adrian Brorsson och John Pettersson och man hade full kontroll på det mesta. Nässjö reducerade visserligen tidigt i tredje och gjorde ett desperat försök att få kontakt – men Vimmerbys defensiv imponerade.

– Det kändes väldigt stabilt hela vägen. De reducerade i tredje och tryckte på lite, men vi reder ut det och ”Jeppe” (Jesper Ahnfeldt) var bra i mål.

"Svårt att klaga"

Med fyra minuter kvar satte Victor Wall 6-3 och VIBK hann fylla på med både ett sjunde och ett åttonde mål. Segern var den fjärde på fem försök.

– Det är svårt att klaga med fyra segrar på fem matcher. Den här veckan var det tuffa matcher och det är viktigt att vi fortsätter vara ödmjuka och håller vår gameplan, annars kan det bli som i derbyt. Det verkar vara en jämn serie.

Hela laget stod för en mycket stark prestation ikväll, men trion Mattias Zeilon, Victor Wall och Hampus Carlsson stack ut lite extra.

– Alla ska ha beröm, det är ett kollektiv som gör det, avrundar Pettersson.

Mål+assist: Mattias Zeilon 1+3, John Pettersson 2+1, Victor Wall 2+0, Jonatan Green 1+1, Adrian Brorsson 1+0, William Björngard 1+0, Elias Trawtschenko 0+1. Ricky Gustafsson 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt