Annons:

Förlust för VIBK – chansen till kvalspel nu helt borta

Emma Sjökvist gjorde två av VIBK:s tre mål i söndagens förlustmatch. Foto: Arkivbild

Förlust för VIBK – chansen till kvalspel nu helt borta

Chansen för Vimmerby IBK att få kvala till division 1 är nu helt borta. Laget förlorade söndagens bortamatch mot Gnosjö IBK och får sikta in sig på att avsluta säsongen snyggt.
– Vi var tyvärr inte riktigt där i dag, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Inför dagens omgång av innebandytvåan låg Vimmerby sexa i den haltande tabellen. Men i och med att VIBK både hade två och tre matcher färre spelade än lagen framför fanns fortfarande chansen att knipa en av de två första platserna som innebär kval till division 1.

Vimmerby förlorade dock bortamötet mot tabellfyran Gnosjö IBK och i och med det finns inte längre chansen till en topp-två-placering.

Skapade spänning

Efter en mållös första period kom målen i den andra. Gnosjö tog en tidig ledning, men Nelly Widéen kvitterade till 1-1.

Genom två snabba mål innan den andra periodpausen och ett tidigt i den tredje perioden gick Gnosjö fram till 4-1. VIBK skapade dock spänning genom två mål av Emma Sjökvist, men det räckte inte ända fram utan hemmalaget avgjorde matchen genom att göra 5-3 tre minuter innan slutsignalen.

"Inte riktigt där i dag"

– Vi var tyvärr inte riktigt där i dag. Jag kanske skulle ha kastat om lite tidigare, men gjorde det först i pausen mellan andra och tredje perioden. I den sista perioden är vi sedan klart bättre, säger VIBK-tränaren Jonas Karlsson.

– När vi reducerade till 4-3 kändes det som att vi skulle ta det och vi skapade bra med chanser, men luften gick lite ur oss när de satte 5-3. Nu spelade vi bort oss från kvalplatsen, men vi får sikta på tredjeplatsen i stället. Det kan ju ha betydelse i förlängningen om det exempelvis blir friplatser, men det handlar väl mer om att det är roligare att komma trea än femma, säger Jonas Karlsson.

Bäst i VIBK var målvakten Ida Nyman.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt