Annons:

Storseger för VIBK i serieepilogen – hon gjorde fem mål

Emma Sjökvist briljerade i VIBK:s sista match och svarade för sex poäng.

Storseger för VIBK i serieepilogen – hon gjorde fem mål

Emma Sjövkist bjöd på stor show borta mot Jönköping B/Hovshaga B. Segern skrevs till 8-2 (2-1, 3-1, 3-0) och Sjökvist stod för fem mål.
– Det blev en matchbild som passade henne, säger tränaren Jonas Karlsson.

Annons:

Vimmerby fick inte spelet att stämma fullt ut, men segern var odiskutabel. Rycket kom i mittakten där Vimmerby gick från 2-1 till 5-2. I tredje drog VIBK ifrån ytterligare och vann till slut med 8-2.

– Det var inte lika bra spelmässigt som i onsdags, utan det var mer kämpa och vi var grymt effektiva på att sätta våra chanser. Det blev en matchbild som verkligen passade Emma, hon fick löpa mycket en mot en och då är hon riktigt bra. Hon gjorde sex poäng tror jag. Det var skönt att vinna så vi blir femma i serien, säger tränaren Jonas Karlsson.

Vad tycker du om säsongen i stort?

– Det har varit lite för mycket upp och ned. Högstanivån har varit riktigt bra och vi har gjort vissa jättebra matcher, men vi har också haft lite för mycket dippar och svårt med kontinuiteten. Vi har inte fått in det flowet riktigt i laget. Vi har förlorat för många jämna matcher, men topparna har varit riktigt bra.

Hur ser du på din egen framtid?

– Jag vet inte, men det är huvudtanken. Jag tycker att jag fått ganska många positiva besked så det är huvudspåret. 

Bäst i laget ikväll? Det var såklart Emma Sjökvist. Även Svea Backstad får beröm för sin insats som center.

Mål + assist: Emma Sjökvist 5+1, Svea Backstad 1+1, Nelly Widéen 1+1, Tess Fridh 1+0, Isabella Levin 0+1, Emmy Karlsson 0+1, Ammelie Lennström 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt