Annons:

VIBK gjorde tvåsiffrigt – då hyllades Söderlund enormt

Sofia Söderlund var på en egen nivå i 10-0-segern. Foto: Arkivbild

VIBK gjorde tvåsiffrigt – då hyllades Söderlund enormt

Vimmerby IBK körde över Jönköpings IBK B/Hovslätts IK B totalt på onsdagskvällen. Men siffrorna, 10-0, var något för kraftiga.
– Vi har tränat på direktskott och gör sju mål på direktskott. Det är en nyckel, säger tränaren Jonas "Filuppen" Karlsson.

Annons:

Den uppskjutna matchen mellan Vimmerby IBK och Jönköpings IBK B/Hovslätts IBK B spelades till slut. Men bortalaget hade nog önskat att det inte hade blivit av.

Hemmalaget var nämligen på spelhumör och vann med hela 10-0 (1-0, 6-0, 3-0).

– Det var inte en 10-0-match. Så överlägsna var vi inte och Ida (Nyman) var magisk i kassen. Hon räddade ett antal mål för oss. I första fick vi inte igång spelet jättebra, säger Jonas Karlsson.

I den andra akten var det dock total islossning för VIBK.

– Då lossnade det för oss. Flera gånger, när vi haft stora ledningar, har vi flummat bort det i tredje, men nu gjorde vi inte det. Vi spelade helt okej och hade bra effektivitet.

"Saknar ord"

Sju av VIBK:s tio mål kom efter direktskott.

– Vi kanske borde ha vunnit med fyra, fem mål men det blev tio. Vi gjorde sju direktskottsmål och det är något vi har tränat. Det var en nycke till att vi producerade så pass bra. Att vi drog ifrån var effektivitet ihop med ruskigt bra målvaktsspel. För det kändes inte som att vi var tio mål bättre än dem. 

En spelare vars prestation Jonas Karlsson hade svårt att sätta ord på var Sofia Söderlunds. Hon jämfördes med Niclas Samuelsson, som han numera heter.

– Vi gick på två femmor och en avlastningsfemma. Sedan fick vi en sjukdom, så Sofia fick dubblera. Det kändes som att hon växte ytterligare av det. Jag fick "Nicke" Nilsson-vibbar när han var som allra bäst av henne. Jag har inte ord för att beskriva hennes insats, men hon var så dominant. Det är samma känsla som när "Nicke" hade sin prime och det är den ultimata komplimangen man kan få i VIBK-kretsar. Jag saknar ord. Hon var helt i en egen klass. 

Även Ida Nyman förtjänade beröm för sin insats. VIBK har en match kvar i serien och den är också mot JIK B/HIK B.

Fakta

Poäng, VIBK: Nelly Widéen 3+1, Wilma Edgren 2+1, Svea Backstad 2+1, Tess Fridh 1+1, Emma Sjökvist 1+1, Sofia Söderlund 1+0, Minea Snickars 0+2, Ammelie Lennström 0+1, Emmy Karlsson 0+1.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt