Annons:

ALVA OCH SOFIE FÅR FIRA ALLSVENSKT AVANCEMANG

Alva Jacobsson blev målskytt när Hovslätt blev klart för Allsvenskan i dag.

ALVA OCH SOFIE FÅR FIRA ALLSVENSKT AVANCEMANG

De tidigare Vimmerbyspelarna Alva Jacobsson och Sofie Frode får fira ett allsvenskt avancemang. I dag vann deras Hovslätt ett dramatiskt kvalmöte mot Partille.
– Just nu känns det overkligt, jag har inte riktigt förstått det än, säger Alva Jacobsson.

Annons:

Partille vann det första mötet med 4-3, men Hovslätt vände tillbaka på bortaplan i dag och vann dubbelmötet med totalt 8-6.

I laget finns bland annat Vimmerbytjejen Alva Jacobsson, som gjorde det förlösande 5-2-målet i öppen kasse i dagens match.

För målvakten Sofie Frode, som också har ett förflutet i Vimmerby IBK, blev det ingen speltid i matcherna mot Partille. Hon fanns dock med på bänken och har vaktat målet i flera matcher under säsongen.

Alva Jacobsson säger så här om mötet med Partille:

– I första matchen mot Partille förlorade vi tyvärr med 4-3 efter än väldigt jämn match med mycket chanser åt båda håll. I dag fick vi in ett tidigt mål efter bara tre minuter och vi växte in i matchen allt eftersom. Andra perioden var vår bästa där vi gick upp till en 4-1-ledning. Under hela matchen gjorde alla en riktigt bra krigarinsats och i tredje försökte vi mest rulla boll och låta tiden gå. I sista matchminuten plockade Partille ut målvakten och vi lyckades vinna bollen på mittplan där jag kunde lägga in bollen i öppet mål med cirka 20 sekunder kvar av matchen.

Vimmerbytjejen var förstås mycket nöjd efter avancemanget,

– Det känns riktigt skönt att vi vann då vi haft detta som mål under hela säsongen, tillsammans med att vinna serien, som vi också lyckades med, säger Alva Jacobsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt