Annons:

Efter elva år – nu är Elmér tillbaka i VIBK:

Foto: Pixabay

Efter elva år – nu är Elmér tillbaka i VIBK: "Känns som att komma hem"

1996/97 tog Michael Elmér över Vimmerby IBK för första gången. Mer än 20 år senare är han tillbaka igen.
– Det har runnit en del vatten under broarna sedan dess, säger han.

Annons:

Senast Michael Elmér tränade Vimmerby IBK var säsongen 2007/08. Därefter har han varit i Westerviks IBK, IBK Vöikers och Vetlanda IB. 

Nu, drygt tio år senare, är han tillbaka som tränare i VIBK.

– Jag har behövt ett break och har varit hemma i två år. Nu känner jag mig sugen igen, jag saknar matchpulsen och den där känslan av att vara tillsammans i ett lag. Det har jag saknat. Jag var inne i hallen i dag och det är något nostalgiskt över att vara där. Det känns lite som att komma hem, säger Michael Elmér.

Ser du det som en utmaning?

– Det är en utmaning, men rent krasst så har jag inget att vinna på det här. Jag känner att spelarna och föreningen tror på mig och jag tror på mig själv och på gruppen. Jag vill vara med och bidra och utveckla spelarna. Jag har en god känsla, men det är mycket jobb att göra. Först och främst måste truppen inventeras, jag kan inte ens alla spelares namn.

"Ta det ett steg till"

Han har sajnat ett tvåårskontrakt med klubben och arbetet börjar med en gång. Diskussionen mellan honom och klubben har funnits ett flertal gånger sedan han senast var tränare i VIBK.

– Det har förekommit ett antal gånger, så är det. Nu har jag pratat med "JC" och några av de andra tongivande spelarna och de vurmar för en härlig känsla och en bra laganda. Jag tror att Jonas Karlsson och jag ska kunna ta det här ett steg till och bygga vidare på det här.

Kan du se någon förklaring till att VIBK inte har kommit tillbaka till division 1?

– Jag brukar akta mig för att bli läktarexpert och jag har inte sett en enda match den här säsongen. Jag ska analysera det med Jonas, men det är klart att det fysiska och psykiska spelar alltid in i lagsport och det finns nog ett par procent till att nå för att komma bättre i tabellen än de senaste åren.

Tränat från Elitserien till division 6

Totalt har Michael Elmér varit i VIBK i sju år, men utöver tränarrollen har han också varit sportchef och suttit i styrelsen. Han har också många år i både Westervik och HM IS bakom sig. Han har tränat hela vägen från division 6 till Elitserien.

– Jag hade en tvåårspaus efter Westervik och sedan testade jag Växjö ett år och det var intressant att vara med om elitsatsningen där, men det året slet på mig. Jag körde 3 000 mil på ett år.

Har din syn på hur du vill spela innebandy förändrats?

– Traditionellt har jag gillat att man får lira, men på senare år har jag ändrat filosofi till viss del. Att spela match ska vara samma känsla som på julafton. Jag vill bryta ned tränandet i detaljer och spelmoment under spelets gång. Jag gillar fortfarande fart och fläkt och vinner hellre med 11-9 än 3-1. Den gångna säsongen gjorde man tillräckligt med mål för att vara topp två, men man har släppt för många mål. Vi får analysera det framöver.

Ska ha testmatch

Michael Elmér hoppas på flera kontraktsförlängningar inom kort.

– Jag förväntar mig att några tongivande spelare går ut med att de har förlängt snart, så att vi får lite arbetsro. Vi har testmatch på gång också och vi ska titta på nyförvärv. Där kommer jag till viss del finnas med utifrån det kontaktnät jag har. Sedan är det svårare i innebandy än i vissa andra sporter, men vi får jobba med de medel vi har.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt