Annons:

Fick boll i ögat – nu är Brorsson tillbaka: ”Varit väldigt jobbigt”

Det har gått tre månader sedan Adrian Brorsson fick en boll i ögat. Först nu har han fått klartecken att träna igen. Foto: Linus Johansson

Fick boll i ögat – nu är Brorsson tillbaka: ”Varit väldigt jobbigt”

Det har snart gått tre månader sedan Adrian Brorsson fick en innebandyboll i ögat under en match. Först nu har Vimmerbyspelaren fått klartecken att träna igen.
– Jag trodde att jag skulle kunna vara tillbaka under säsongen. Det har varit väldigt jobbigt, säger Adrian Brorsson.

Annons:

Det var i en match mot Månsarp i början av februari som Adrian Brorsson fick en boll i ögat. Vimmerbyspelaren bröt matchen och åkte direkt till Västerviks sjukhus för kontroll.

– Som tur är ser jag fortfarande på ögat men däremot är synen sämre och jag ser suddigt. Det är svullet och gör väldigt ont. De (läkarna) sa att det troligtvis kommer bli bättre igenom om ett par dagar och jag kommer behöva åka tillbaka igen för ytterligare kontroller av ögat så att inget har ändrats, sa Adrian Brorsson efter sjukhusbesöket.

Hård smäll

I det läget var läkarnas dom att Brorsson skulle kunna spela innebandy igen efter tre veckor. Så blev det inte alls. Först i torsdags, nästan tre månader senare, fick han klartecken att börja träna igen.

– Det har tagit väldigt lång tid. Först var det tre veckor, sen förlängdes tiden flera gånger och till slut var det uppe i tre månader. Jag trodde att jag skulle vara tillbaka under säsongen. Det har varit väldigt jobbigt, säger Adrian Brorsson.

Varför har det tagit så lång tid?

– Jag vet inte riktigt. Men det var en ganska hård smäll jag fick och läkarna sa direkt att jag hade haft tur som inte miste synen helt. Det har nog varit mer för att vara på den säkra sidan.

Synen är sämre

I värsta fall kommer inte Adrian Brorsson att få tillbaka riktigt full syn på det skadade ögat.

– Synen på ögat är lite sämre, jag märker av det litegrann. Läkarna har hela tiden sagt att jag kommer att få tillbaka synen som den var innan och varje gång jag varit på sjukhuset för kontroller har det blivit lite bättre. Men om jag fokuserar på bokstäver och siffror och håller för det friska ögat försvinner typ halva bokstaven eller siffran. Det kan bli så att det problemet kommer vara kvar hela livet.

Inte lämnat klartecken

På Vimmerby IBK:s testmatch i lördags var Adrian Brorsson tillbaka i spel – med glasögon.

– Egentligen borde jag ha spelat med glasögon tidigare, men det är lätt att vara efterklok. Det kommer ta ett tag att vänja sig vid att spela med glasögon, men skulle jag spela utan skulle jag ha det som hänt i huvudet när jag ska täcka skott. Det är inget jag vill uppleva igen.

Adrian Brorsson säger att han kommer fortsätta spela innebandy, men att han inte har bestämt sig för i vilken klubb än.

– Vi får se lite vad som händer framöver, jag har inte lämnat klartecken till VIBK än. Sen måste jag säga att det känns spännande med ”Micke” (Michael Elmér) och Jonas (Karlsson) som tränare.

När bestämmer du dig?

– Jag vet inte, det är svårt att svara på. Jag vill vänta lite och se vad som händer i laget, säger Adrian Brorsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt