Annons:

Green har tackat nej till mästarklubb – tar beslut i veckan

Under den här veckan kommer Jonatan Green troligen att bestämma sig för var han spelar nästa säsong. Foto: Ossian Mathiasson

Green har tackat nej till mästarklubb – tar beslut i veckan

Vimmerby IBK:s poängkung Jonatan Green är i vanlig ordning ett eftertraktat byte. Nu börjar han närma sig ett beslut.
– Jag kommer nog att ta ett beslut innan helgen, säger Jonatan Green.

Annons:

Att påstå att Jonatan Green är Vimmerby IBK:s överlägset bästa spelare är knappast någon överdrift. I vanlig ordning har han haft en mängd klubbar efter sig sedan säsongen tog slut. Bland klubbarna som redan har fått ett ”nej, tack” finns norska NOR 92 samt danska mästarklubben Benløse.

– Klart att det är smickrande när en mästarklubb hör av sig, även om jag inte vet vilken nivå de håller. Men visst är det roligt att lag från andra länder håller koll på division två Småland, säger Jonatan Green.

Bättre bredd

VIBK:s poängkung har även tackat nej till division ett-nykomlingen Vetlanda. Däremot finns två andra klubbar, Solfjäderstaden från Motala (division ett) och Craftstaden från Oskarshamn (Allsvenskan), fortfarande med i bilden.

– Jag pratade med Craftstaden senast i dag. Jag kommer nog ta ett beslut innan helgen var jag ska spela nästa säsong, säger Green.

Med i snacket är också, i allra högsta grad, moderklubben Vimmerby IBK.

– VIBK kommer att ha betydligt bättre bredd än på väldigt många år. Senast klubben hade ett så här bra lag var när vi förlorade den avgörande matchen mot Hovslätt 2016. 

Kommer att vägas in

Jonatan Green är positivt inställd till nya tränaren Michael Elmér och den handfull nyförvärv som gjorts.

– Jag vet inte så mycket om honom som tränare, jag har bara hört att han är en väldigt bra matchcoach. När det gäller nyförvärven så var det lite det här jag hoppades på när ”Micke” (Elmér) kom in, att det skulle hända saker. Det är också en sak jag kommer att väga in i mitt beslut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt