Annons:

VIBK slog division 1-motstånd – Zeilon tremålsskytt: ”Viktig kugge”

Mattias Zeilon förde Vimmerby IBK till seger mot FBC Kalmarsund Ungdom. Foto: Arkiv

VIBK slog division 1-motstånd – Zeilon tremålsskytt: ”Viktig kugge”

Vimmerby IBK slog division 1-laget FBC Kalmarsund Ungdom med 6–4 och fick beröm av nye tränaren Michael Elmér. Mattias Zeilon klev fram och blev tremålsskytt.
– Det var gott att se att han fick bära upp andrakedjan, säger Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK har spikat sin trupp inför seriestarten i division 2 och svarade för en riktigt bra insats i Björnslaget förra helgen. 

I dagens träningsmatch mot division 1-laget FBC Kalmarsund fick tränaren Michael Elmér se sitt lag fortsätta på den inslagna vägen. 

– Det var en god skalp. Vi satte försvarsspelet och släppte bara in fyra mål. Det var ett mål i boxplay, en straff och två tilltrasslade situationer efter individuella misstag. Det är sådana grejer som man får svälja. I uppställt försvar så har vi koll på vad som sker och det gör mig glad, säger Michael Elmér. 

Vimmerby producerade även framåt och det som stack ut var Mattias Zeilons tre mål. Övriga målskyttar var Victor Wall (två) och Johan Carlsson d.ä. 

– Zeilon var verkligen på spelhumör, det var kul att se. Han gjorde ett powerplay-mål, ett mål efter en frislagsvariant och ett i öppen kasse, säger Elmér. 

"Vet var vi har varandra"

Förra säsongen var speciell och hackig för Zeilon eftersom han fick både speltid och spendera matcher på läktaren. Elmér tror stenhårt på den tekniske liraren. 

– Jag tränade Mattias när han var ung vid flera tillfällen och vi har ett stort förtroende för varandra. Vi vet var vi har varandra och när han visar framfötterna så blir det bra. Han blir en viktig kugge för oss. Det känns inspirerande, säger Elmér. 

Hela laget fick beröm efter försäsongssegern och extra bra var målvakten Ludwig Strömsten och tremålsskytten Mattias Zeilon. 

På fredag väntar nästa träningsmatch, borta mot Westerviks IBK, för Vimmerbys del. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt