Annons:

VIBK vann genrepet: ”Hade hoppats på bättre motstånd”

Vimmerby IBK slog ett b-lagsbetonat Ledberg med stora siffror. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK vann genrepet: ”Hade hoppats på bättre motstånd”

Vimmerby IBK vann kvällens genrep hemma mot Ledberg IBF med 12–4.
– Jag kan inte klaga på vår insats. Vi vinner med nio bollar även om jag hade hoppats på bättre motstånd, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Seriepremiären mot Gränna i division 2 är en vecka bort. VIBK genrepade på fredagskvällen hemma mot Ledberg och det blev en enkel seger. 

– Deras a-lag hade division 1-premiär i Sävsjö i dag så de hade med många spelare från sitt division 3-lag. Det var en dag på jobbet. Vi kommer behöva komma upp flera klasser till nästa fredags premiären. Det kändes som att vi hade svårt med att hitta svårt spel när de inte kom upp i rätt klass, säger Michael Elmér. 

Två tremålsskyttar

Vimmerby spelade två värdefulla matcher förra helgen mot division 1-motstånd och det tar Elmér med sig till kommande träningsvecka och seriepremiär mot Gränna. 

– Vi hade två riktigt bra matcher förra helgen. Det finns små saker som vi kan ta med oss från dagens match men det är inte så mycket. Jag kan inte dra så stora växlar av denna match. Vi filmade matchen, analyserar den i veckan och ska genomföra en bra träningsvecka. I premiären är det större krav på oss, säger Elmér. 

Vimmerbys målskyttar i 12–4-segern var Albin Alfonsson 3, Victor Wall 3, Jonatan Green 2, Viktor Nilsson, Mattias Zeilon, Johan Carlsson dä och Hampus Carlsson. 

Klart bäst i laget var målvakten Patrik Karlsson. 

– Han spelade klockrent genom 60 minuter. Det är den enda spelaren som jag vill hylla. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt