Annons:

Tuff motstånd direkt för VIBK – här är premiärlaget:

Michael Elmér har bestämt sig för hur premiärlaget ska se ut mot Gränna. Foto: Ossian Mathiasson

Tuff motstånd direkt för VIBK – här är premiärlaget: "Lagom osäkerhet om var vi står"

Antalet tränare som har försökt ta upp Vimmerby IBK i division 1 är många. Nu ska Michael Elmér göra ett försök – med en väldigt bred trupp.
– Kan man få ihop allt så är det klart att vi ska vara med och kämpa om de två uppflyttningsplatserna, säger han inför kvällens premiär mot Gränna.

Annons:

Division 2-premiären mot hårdsatsande Gränna AIS i Vimmerby idrottshall är bara några timmar bort. 

Ny säsong kommer med nya utmaningar, nya mål och stora förväntningar på nya upplevelser. 

Förväntningarna är återigen höga på Vimmerby IBK och frågan som många ställer sig är om det är i år som den anrika klubben tar klivet upp i seriesystemet. De senaste säsongerna har VIBK fallit på målsnöret gång på gång.  

I kväll börjar lagets nya resa med en på förhand svårbedömd och tuff premiär.

– Det är egentligen det bästa som kan hända, att vi får möta bra motstånd som kommer visa var vi står. Vi får en viktig värdemätare direkt och kan se vad vi behöver jobba mer med. Hade vi mött ett tippat bottenlag så hade det kunnat gå en vecka till utan att man vetat var vi står. Jag ser det som väldigt positivt, säger Michael Elmér. 

"Lagom osäkerhet"

Senast Michael Elmér tränade Vimmerby IBK var säsongen 2007/08. Därefter har han varit i Westerviks IBK, IBK Vöikers och Vetlanda IB. 

Nu, drygt tio år senare, återförenas han med Vimmerby och hoppas att all försäsongsträning har gett resultat. 

– Det är vår examensdag i dag och jag har givetvis en del funderingar. Har vi tränat på rätt saker? Vilken fas är vi i? Med tanke på hur förra veckans genrep blev så känns det som att det finns en lagom osäkerhet om var vi står. Vi måste ändå pröva våra vingar, säger Elmér och lägger till: 

– Det behöver inte vara något negativt men vi måste tagga till ännu mer. 

"Vill vara med och vinna allt"

Under träningsveckan har Elmér verkligen märkt att det är något på gång. 

– Ja, helt klart. Det är grinigare, mer intensitet i närkamperna och spelarna blir småfrustrerade över småsaker. Man får en känsla av att det är något på gång och det är min erfarenhet om att det är den bästa känslan som kan finnas inför en premiär. 

Redan i augusti fick Elmérs tilltänkta ledarkollega Jonas Karlsson sparken av VIBK då ledarnas samarbete skar sig och de hade olika tankar om saker och ting. 

Nu har Elmér den tidigare spelaren Alexander Pettersson vid sin sida och duon siktar på att tillhöra toppskiktet av division 2.

– Kan man få ihop allt så är det klart att vi ska vara med och kämpa om de två uppflyttningsplatserna. Det finns inget annat, alla som håller på med idrott vill vara med och vinna allt man kan. Vi har ändå satt utvecklingsmål för de två första matcherna, det handlar om att sätta vårt spel och det är viktigt. Om vi sätter spelet efter vår gameplan så tar vi poängen som kommer leda till något som föreningen och laget har väntat på. 

Han vaktar målet i kväll

I kvällens premiär mot Gränna kommer VIBK initialt gå runt på tre femmor. Värt att notera är att Hampus Carlsson, 16, bildar backpar med morbrodern och kaptenen Johan Carlsson. 

– Hampus ihop med Johan blir en bra matchning, Hampus klarar av tempot och får chansen att utvecklas i en bra miljö. Han har bra styrning från Johan och det är mitt sätt att försöka matcha nya, unga VIBK. Både han och Melvin (Hemmingsson) spelar på två femmor, säger Elmér. 

På målvaktssidan har VIBK-tränaren bestämt sig för att satsa på Patrik ”Bobby” Karlsson i premiären och Ludwig Strömsten får sitta på bänken. 

– De har varit superjämna på försäsongen och det var den svåraste uttagningen. Det är små saker som gör att det väger över till Bobbys fördel, bland annat rutinen. 

Fakta

Vimmerbys premiärlag mot Gränna:

Målvakt: Patrik Karlsson (Ludwig Strömsten)

Förstafemman: Johan Carlsson dä, Hampus Carlsson - Jonatan Green, Victor Wall, Albin Alfonsson

Andrafemman: Ricky Gustafsson, Melvin Hemmingsson - Elias Trawtschenko, Mattias Zeilon, John Pettersson

Tredjefemman: Johan Carlsson dy, Hampus Svensson Starkenberg - Kevin Hultman, Viktor Nilsson, Jack Fridh

Extraspelare: Jesper Nilsson

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt