Annons:

Stark försvarsinsats bäddade för segern:

Michael Elmér tyckte inte att VIBK behövde skämmas för 5-1-segern. Foto: Ossian Mathiasson

Stark försvarsinsats bäddade för segern: "Behöver inte skämmas"

Tre poäng var målet – tre poäng följer med hem i bussen. Vimmerby IBK vann med 5-1 i länsderbyt mot Nybro IBK.
– Tavlan ljuger aldrig, säger Michael Elmér.

Annons:

Fast ändå lite kanske. Inte för att Vimmerby IBK var oförtjänt av tre poäng, men när en minut och 45 sekunder återstod stod det 2-1 och Nybro tryckte på för en kvittering.

Albin Alfonssons 3-1-mål blev avgörande och i tom kasse kunde Alfonsson göra 4-1 och se Jonatan Green springa in 5-1. 

En ramstark försvars- och målvaktsinsats bäddade för segern.

– Det här var flera steg framåt jämfört med premiären. Fortfarande fattas det en del synkning i spelet, men det var många som klev fram. Kevin (Hultman), Melvin (Hemmingsson) och Hampus (Carlsson) gör en mycket bra. Det var spelare som kanske inte var bäst senast, säger VIBK-tränaren Michael Elmér. 

Målvakten Ludwig Strömsten räddade 17 av 18 skott och var kolossalt stabil i kassen.

– "Ludde" gör det jättebra, men det är inte förrän vi backar hem som de får lägen känner jag. Tavlan visar sitt språk, det får man gilla, i andra matcher kan det se annorlunda ut och så är det.

"Ska inte skämmas"

Michael Elmér säger att det delvis var medvetet att falla hem och ge Nybro initiativet i den tredje akten.

– Vi vet att vi är kontringsstarka och bra när Jonatan (Green) får komma lite längre ned i banan. Vi går på tre femmor i 45-50 minuter och det visar sig. De ser trötta ut på slutet och det känns som att vi har igen att vi spelar på 16 utespelare. Alla får speltid, "Jeppe" (Jesper Nilsson) kommer in och gör mål. Det är viktigt för laget framåt.

Tycker du att ni vinner rättvist?

– Vi ska inte skämmas. Det var inte så att bollen dansade framför mållinjen. Jag känner att vi har mer spets än vad de har bredd. Det märktes att de saknade Emil Johansson och vi behöver inte skämmas för det. Vi åker hem med tre poäng och det var målet med det här. Vi spelar uppoffrande, sliter bra, sedan finns det mycket att gnugga på fortfarande. Vi har marginalerna på vår sida, men det förtjänar man någonstans också.

Hur känns det med två raka segrar?

– Det gäller att suga på den känslan i några timmar, sedan är det ny träningsvecka och nya spelarsamtal. Vi får vara nöjda i dag och sedan börjar arbetet inför nästa match i morgon.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt