Annons:

Tung premiärförlust för VIBK – fotbollsspelare gjorde debut

Vimmerby förlorade kvällens premiär i division ett. Foto: Arkivbild

Tung premiärförlust för VIBK – fotbollsspelare gjorde debut

Vimmerby IBK har haft en svår försäsong. Trots det svarade man för en riktigt fin insats borta mot Östra SK i dag. Hemmalaget avgjorde med två och en halv minut kvar och vann med 5-4 (1-1, 2-3, 2-0).
– Det var jäkligt synd att vi inte fick med oss en pinne hem, säger tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Vimmerby höll jämna steg med Östra SK, som ska vara ett av seriens bästa lag. Efter en oavgjord förstaperiod gick Östra fram till 3-1 i början av andra. VIBK repade mod och gjorde tre raka mål.

I sista kom kvitteringen nio minuter in och matchen såg sedan ut att sluta oavgjort. Med två och en halv minut kvar lyckades dock Östra sätta matchavgörande 5-4.

– Vi orkade inte riktigt hela vägen och vi gör en jättebra match. Tjejerna sliter på och följer vår gameplan. 

Är det orken ni faller på?  

– Klart det är, vi spelar inte på så mycket folk och spelar mycket utan boll, men det är lite tillfälligheter också. Vi får ett powerplay i slutet och kan göra ett 5-5-mål där. Jag tycker att vi var värda poäng och hade ett jättebra go i hela laget.

Friberg hoppas att Vimmerby ska få stärkta ur matchen – trots förlusten. 

– Med tanke på de träningsveckor vi haft så gör vi det fantastiskt bra. Vi går in och gör jobbet och utför den taktik som vi sagt. Jag tror att många i laget känner besvikelse efter matchen, men att många kommer vara jättenöjda om ett tag. Vi hade  ingen aning om var vi stod. De kom femma förra året så vi gör det över förväntan.

Törngren kliver in i laget

Emma Sjökvist, Elin Andersson och Evelina Törngren får beröm. Den sistnämnda gjorde sitt livs första innebandymatch och kommer finnas med i VIBK denna säsong. Hon är förstås mest känd som fotbollsspelare i FBSK: 

– Det är i den situation vi är i och vi är glada om det kommer in löpstarka tjejer som vill spela. Det finns en del att jobba på eftersom hon inte spelat innebandy, men hon har god spelförståelse och sliter på. Det betyder mycket. 

Mål+assist i VIBK: Emma Sjökvist 1+2, Elin Andersson 2+0, Rebecka Persson 1+0, Greta Koponen 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt