Annons:

VIBK jagar drömstart – han får förnyat förtroende

Ludwig Strömsten får förnyat förtroende i VIBK-målet. Foto: Arkivbild

VIBK jagar drömstart – han får förnyat förtroende

Vimmerby IBK har inlett med två raka segrar. Nu väntar en annan fullpoängare i form av Ingelstad IBK.
– Vi fortsätter med svåra nötter att knäcka, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Målfest och seger hemma mot Gränna. Tajt försvarsspel och till slut klara siffror borta mot svårspelade Nybro. Vimmerby IBK kan inte vara annat än nöjda med säsongsinledningen.

– Det är de här matcherna man vill spela. Vi har skruvat lite grann och har mött ett upphaussat Gränna och Nybro som vi vet är svåra. Nu fortsätter vi med svåra nötter att knäcka. Ingelstad är tufft motstånd, men det är inspirerande att spela de här matcherna, säger Michael Elmér inför det tidiga toppmötet.

Mot Nybro var det rätt försvarsinriktat. Blir det mer klassiskt VIBK-spel på hemmaplan nu?

– Det blir troligtvis så, men vi möter ett kompetent lag som har flera spelare som spelat i SSL och Allsvenskan och därtill en kompetent tränare också. Det är en värdemätare för oss. Spelar vi bra här vet vi att det kommer räcka långt, men jag tittar på utveckling före resultat och poäng.

"Resultatet är sekundärt"

Trots 11-6 mot Gränna och 5-1 mot Nybro finns det mer att hämta i försvarsspelet, säger Elmér.

– Vi hade en perfekt helg i Göteborg där vi var väldigt nöjda. Jag ska inte säga att vi har tappat det, men vi är inte riktigt uppe i den nivån försvarsmässigt. Jag vill se att killarna är hungriga på att göra det ännu bättre. Viktigt blir att hålla över 60 minuter. Ofta får man svackor i matcherna, men vi ska fokusera på varje enskilt byte.

Att inse att det krävs ödmjukhet och en hård arbetsinsats är viktiga ingredienser för seger, menar VIBK-tränaren.

– Vi får inte ha någon falsk känsla, utan det är viktigt att vi förstår att vi behöver vara ödmjuka och att grovjobbet görs. Vi får inte gå in med hybris och tro att vi kan dansa hem poängen. Jag vet att gruppen är fast beslutsam att inte ha den känslan. Tre poäng är inte det viktigaste, det viktigaste är försvarsspelet. Resultatet är sekundärt, det är utvecklingen som är det viktiga.

Förnyat förtroende

VIBK har 18 utespelare och två målvakter med sig till matchen. En förändring mot senast är att Jesper Nilsson kliver in i tredjefemman med Kevin Hultman och Jack Fridh. Viktor Nilsson har varit krasslig i veckan och inleder på bänken. 

Ludwig Strömsten får efter sin dunderinsats mot Nybro fortsatt förtroende.

– Det är inget lätt beslut, men något lättare ändå. Dels gjorde han en riktigt bra insats mot Nybro, han agerade stabilt och homogent. Dels har han varit riktigt bra på träning i veckan och vi går på den känslan. Det är accepterat av båda målvakterna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt