Annons:

Ny förlust för Vimmerby – ”Ligger på bristningsgränsen”

Vimmerby IBK blev mållöst borta mot Kalmarsund Ungdom. Foto: Simon Henriksson

Ny förlust för Vimmerby – ”Ligger på bristningsgränsen”

Vid 21.30 i går fick Vimmerby IBK tag i en tionde utespelare och laget orkade inte med Kalmarsund Ungdom på bortaplan. Hemmalaget tog en säker seger och matchen slutade 6-0 (2-0, 4-0, 0-0).
– Vi får rätt mun efter matsäck, säger tränaren Jonas Friberg.

Annons:

Att det skulle bli en tuff säsong för nykomlingen Vimmerby IBK var välkänt inför säsongen. VIBK har fortsatt svårt att få ihop ett lag och åkte med tio utespelare till Kalmar i dag.

Vimmerby hängde med skapligt i första perioden och släppte då bara in två mål. I andra tog orken slut och Kalmarsund gick fram till 6-0 som även blev slutresultatet.

– Vi fick tag i tionde spelaren vid halv tio i går och orkar inte. Vi prioriterade försvaret och satsade på kontringar. Vi hade läge för 2-1, men sedan blev det ingen ork kvar framåt.

Kan ni göra något annorlunda med tanke på förutsättningarna?

– Förhoppningsvis får vi in lite spelare till, men det har jag sagt förut. Vi ligger på bristningsgränsen för vad vi klarar av, men samtidigt behövs det inte så många poäng för att hålla sig kvar. Det räcker att ha ett lag bakom sig och det är det som driver på och sedan kan det se helt annorlunda ut nästa säsong.

Målvakten Wilma Djurstedt var bäst i laget.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt