Annons:

Efterlängtad seger mot boogielaget: ”Den ser vi inte mer”

Michael Elmérs Vimmerby vann och befäster serieledningen. Foto: Ossian Mathiasson

Efterlängtad seger mot boogielaget: ”Den ser vi inte mer”

Nässjö IBF på bortaplan har varit ett ”boogieteam” för Vimmerby IBK i många år. Kvällens 6–2-seger var ett viktigt trendbrott.
– Nu har vi spikat ner den där spiken som eventuellt media och andra vill koka soppa på i hallgolvet i Nässjö, säger Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK bröt den usla bortastatistiken mot Nässjö och tog tre tämligen enkla poäng i hallen som nämnts med mardrömsliknande ord de senaste säsongerna. 

Michael Elmér, som inte har någon relation till Nässjös lag eller hall efter flera säsonger med andra uppdrag, sa inför matchen att det skulle bli tre poäng om de gjorde jobbet fullt ut. 

Segersiffrorna skrevs till 6–2 efter två starka avslutande perioder. 

– Gott med tre poäng. Vi tar med oss andra och tredje perioden och känslan av att vi trummar på och håller vår lägstanivå tillräckligt högt för att ta hem tre poäng utan att förta oss jättemycket, säger Michael Elmér. 

"Spelade inte enkelt"

I första perioden kom inte Vimmerby riktigt upp i nivå trots att de hade en knapp 1–0-ledning. 

– De har en bra förstafemma som inte fick hål på oss i första perioden när vi kom ut och gjorde en sämre inledning. Det hade inte varit orättvist med underläge 1–3 efter första perioden, säger Elmér. 

Jaså, utveckla?

– De skapade chanser på oss och vi spelade alldeles för omständligt, fastnade i deras uppställda försvar och spelade inte enkelt. När vi kom ut i andra perioden och gjorde rätt så var det egentligen bara ett lag på banan. Så var det under stora delar av tredje perioden också. De tog en timeout och fick in två tröstmål, säger han. 

Hur var det att bryta förbannelsen i Nässjö sporthall?

– Nu har vi spikat ner den där spiken som eventuellt media och andra vill koka soppa på i hallgolvet i Nässjö. Den ser vi inte mer, nu har vi slagit dem. 

Lagkaptenen vilade

Vimmerby gick runt på tre hela femmor i 60 minuter och lagkaptenen Johan Carlsson d.ä spelade inte ett enda byte. 

– Han vilar för att vi behöver vila honom. Det handlar om återhämtning då han känner sig sliten i ljumskarna. Han är inte 22 år längre.

Vimmerby toppar division 2 med 21 poäng av 24 möjliga, fyra poäng före CL98 som har spelat en match mindre än VIBK. 

– Vi ligger hellre först än i mitten eller sist men det är fortfarande utvecklingsmålen som är prio ett. Vi kommer ställas på mer prov mot Slätafly på torsdag. Vi går in för en ny träningsvecka och ställer upp med det bästa vi har på torsdag.

Det var en lagseger som låg bakom VIBK:s sjunde seger på de åtta första matcherna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt