Annons:

Elmér vill undvika dipp:

Michael Elmér vill att VIBK inte hamnar i någon bekvämlighetszon efter säsongsstarten. Foto: Ossian Mathiasson

Elmér vill undvika dipp: "Gör vad jag kan för att hålla laget vaket"

Vimmerby IBK har inlett säsongen strålande. Tabelletta, flest gjorda mål och färst insläppta mål. Då vill Michael Elmér inte att spelarna visar någon nöjdhet.
– Jag gör vad jag kan för att hålla laget vaket, säger han.

Annons:

Naturligtvis är det tidigt att börja prata om division 1, men Vimmerby IBK har inlett årets säsong på ett utmärkt sätt. En enda förlust och hela sju segrar är facit efter åtta omgångar. VIBK har, förutom att man har tagit flest poäng i serien, också fått jubla över mål flest gånger och svurit över insläppta mål minst av alla lag. 

I det läget är det viktigt att bibehålla koncentrationen och ödmjukheten, betonar Michael Elmér.

– Jag ser den här matchen som årets största utmaning hittills. Tittar man på VIBK:s historia har man ofta gått bra på hösten, vunnit många matcher och varit i toppen. Sedan händer något närmare jul. Vi behöver ta en match i taget och vara påkopplade, säger Vimmerbytränaren. 

Hur ska ni göra för att undvika en dipp kring jul?

– Jag gör vad jag kan för att hålla laget vaket. Jag har lite olika funderingar. Nu har jag varit iväg på utbildning med jobbet, men är säker på att jag möter ett påkopplat gäng. Vi börjar en period med lite tuffare matchmotstånd och jag har tankar på hur vi ska matcha laget framöver. Kanske behöver vi matcha lite annorlunda. 

Vad innebär det för dig?

– Det är ingen hemlighet att jag umgås med tankarna på två femmor från start. Det handlar om att pressa laget mer och ha en växel till att kunna lägga i. Ska man sätta gasen i botten från start kan två femmor behövas.

"Akta oss för bekvämlighet"

Mot Slätafly, kvällens motstånd i Idrottshallen, blir det just två femmor som VIBK inleder med. 

– Vi ska upp i motstånd och i kapacitet. Slätafly är ett fysiskt och rutinerat lag med ambitioner att vara med i toppen och slåss. Deras ambition är helt annan jämfört med Nässjö. De spelar efter sina förutsättningar och vill absolut inte lämna Vimmerby utan poäng.

Vad blir nycklarna?

– Ett påkopplat VIBK som kliver in från första tekning och vill vara med. Vi möter ett 2-2-1-spelande Slätafly och då får vi svårt att spela med pointback som vi vill. Vi behöver spela bredare med backarna. Vi behöver ha bra rörelse, så vi stör deras mittfält. Vi måste anpassa oss och det krävs mycket spring i benen. 

Skapar det någon press att ni är i tätposition?

– Jag hoppas att vi kan använda den ingrediensen som en pådrivare. Vi har gjort en bra höstsäsong och nu handlar det om att använda det för att få en bra känsla. Vi får akta oss för bekvämlighetsfasoner. Vi ska inte vara nöjda med vad vi har gjort.

Jonas Elofsson har varit krasslig i veckan, men finns med i truppen. Den kan du se i sin helhet här nedan.

Fakta

Målvakt: Ludwig Strömsten (Patrik Karlsson).

Förstafemma: Johan Carlsson d.ä, Hampus Carlsson – Albin Alfonsson, Victor Wall, Jonatan Green.

Andrafemma: Hampus Svensson Starkenberg, Melvin Hemmingsson – John Pettersson, Mattias Zeilon, Elias Trawtschenko.

Bänk: Ricky Gustavsson, Jens Lidesjö, Johan Carlsson d.y, Jonas Elofsson, Jack Fridh, Jesper Nilsson, Kevin Hultman.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt