Annons:

Segertåget rullar vidare:

Michael Elmérs Vimmerby fortsätter att vinna matcher i division 2. Foto: Ossian Mathiasson

Segertåget rullar vidare: "Blir vad vi gör det till"

Vimmerby IBK vände dubbla underlägen till en mycket stark seger i kvällens hemmamatch mot Slätafly.
– Vi satte försvarsspelet på ett mycket bra sätt, säger tränaren Michael Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK kom tillbaka från ett tidigt 0–2-underläge, likaså efter att ha tappat 3–2 till 3–4 i andra perioden. Victor Walls kvittering fram till 4–4 med fyra sekunder kvar av mittperioden gav nyttig energi. 

John Pettersson satte viktiga 5–4 en bit in i tredje perioden och spelade sedan av matchen med ett betryggande anfallsspel samtidigt som Slätaflys anstormning uteblev. 

– Jag sa före matchen att det kanske är en sådan käftsmäll med ett tidigt underläge som vi behöver. Vi gick upp och satte press på dem och de gjorde två mål. Det var inte avgörande för matchen. Vi åt oss in i deras spel och hittade lösningar. Vid ledning 5–4 spelade vi av sex-sju minuter på ett fantastiskt sätt. Vårt triangelspel från mitten och framåt var bra, det var bara att tacka och ta emot för att de inte gick upp och pressade oss, säger Michael Elmér. 

"Blir vad vi gör det till"

Albin Alfonsson styrde från nära håll in 6–4 och Mattias Zeilon satte 7–4 i öppen bur. Vimmerbys segertåg fortsätter och laget är kvar i ensam serieledning, fyra poäng före CL98 och Ingelstad, som har spelat en match mindre än VIBK.

– Jag har en riktigt god känsla och alla matcher är svåra. Nu har vi Månsarp och SSG kvar innan serien vänder. Vi är starka på hemmaplan, säger han. 

Hur tänker du kring fortsättningen?

– Det blir vad vi gör det till. Ser vi till att vara på rätt sida och spela försvarsspel som vi ska så blir det bra. Vi satte försvarsspelet i dag och anfallsspelet var kort och vi spelade små marginaler. 

Elmér delade ut beröm till defensivt skicklige Melwin Hemmingsson och målvakten Ludwig Strömsten. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt