EFTERLÄNGTAT JUBEL FÖR VIBK – TOG SÄSONGENS FÖRSTA SEGER

VIBK tog sin första seger i division 1 efter en gastkramande tillställning.

Vimmerby IBK har tagit poäng i division 1. Hemma mot mittenlaget Östra SK, med 13 inspelade poäng, blev det seger med 5-4.

Det har varit jobbigt för Vimmerby IBK som nykomlingar i division 1. Poängen har uteblivit, träningsnärvaron har varit låg och tränaren Jonas Friberg har lämnat sitt uppdrag.

Men på lördagen fick VIBK äntligen något att jubla över.

Efter en kanoninsats hemma mot Östra SK, mittenlag men med hela 13 poäng, kom säsongens första trepoängare.

Glädjen gick naturligtvis inte att ta miste på efter slutsignalen.

Koponens tredje

Men vi börjar från början. Hemmalaget fick en drömöppning på matchen mot Östra. Greta Koponen gjorde 1-0 i numerärt överläge. Inte ens en minut senare skickade Koponen in 2-0.

Ledningen höll sig dock inte särskilt länge. Innan paus gjorde gästerna både 2-1 och 2-2.

I den andra perioden var det Östra som för första gången tog ledningen i matchen. Elin Andersson såg emellertid till att utjämna innan den andra akten var över.

I den tredje blev det trots allt en riktigt jobbig inledning. Gästerna gjorde 4-3 och höll ledningen en bra bit in på perioden. Men efter drygt nio minuter kunde Greta Koponen kvittera till 4-4 – och med drygt fyra minuter kvar gav Emma Sjökvist VIBK stor segervittring när hon satte 5-4.

Matchen var stundom väldigt grinig och det syntes att VIBK aldrig tänkte ge sig i jakten på poäng.

Östra tog ut målvakten och skapade visst tryck, men när laget drog på sig en utvisning på grund av för många spelare på planen med 32 sekunder kvar såg Vimmerby ut att hålla undan och ta en mycket efterlängtad viktoria. Med tre sekunder trodde gästerna att de kvitterat – men målet dömdes bort.

Därmed har VIBK vunnit sin första match i division 1.