Annons:

Visst bortfall för VIBK inför viktig bortamatch:

Emelie Karlsson spelar för VIBK borta mot Vetlanda. Foto: Arkivbild

Visst bortfall för VIBK inför viktig bortamatch: "Ska göra vårt bästa"

Vetlanda IBF har sju poäng. Vimmerby IBK har tre. Det är ett viktigt möte som väntar VIBK i morgon.
– Jag känner att det här är en match vi ska ta poäng i för att hålla oss kvar, säger tränaren Sandra Elmér.

Annons:

Vimmerby IBK hade svårast möjliga motstånd efter uppehållet. Det blev också förlust hemma mot Craftstaden. Nu väntar dock en match där VIBK på papperet har klart större poängchanser. 

Vetlanda, fyra poäng och två placeringar före Vimmerby, står för motståndet på söndagen.

– Jag var inte med mot Vetlanda förra gången och vet inte riktigt vilket lag som väntar. Men jag tänker som jag gör inför varje match, vi ska göra vårt bästa, kriga på och försöka hålla oss kvar i matchen. Jag känner att den här matchen är som den mot Ryds, det är här vi ska ta poäng om vi ska hålla oss kvar. De är säkert lika taggade, så det blir en tuff match, säger VIBK-tränaren Sandra Elmér.

Vad blir viktigt för att ni ska kunna ta poäng?

– Det är framför allt det vi tjatar om, att hålla positionerna, kolla spelare, kolla boll, jobba som ett lag och anfalla med hela laget. Vi måste hjälpa varandra. Det är många bitar som ska falla på plats, men vi ska köra på. Det är nya tag och 0-0 i varje byte. Vi ska inte titta på tavlan. Jag tycker ändå att vi ska ta med oss hur vi försvarade oss stundtals mot Craftstaden. Vi måste våga skjuta mer, det kunde vi ha gjort mot dem. Vi måste våga, utmana lite och gör vi det har vi goda chanser.

Saknar flera spelare

VIBK saknar dessväre flera spelare. Amanda Anemyr, Alva Häll, Ida Bergvall, Isabell Milton och Wilma Djurstedt är inte tillgängliga. 

– Vi åker med en målvakt och elva utespelare. Det är lite sjukdom och lite bortfall. Vi ska försöka ta poängen vi behöver för att hänga kvar och gör vårt bästa oavsett vad. 

Positivt är att Emelie Karlsson spelar mot Vetlanda. 

– Det har varit lite skralt på träningarna i veckan, men vi har bestämt oss för att det är fokus på de spelare som är där och göra så gott vi kan. Om alla är med och ingen är sjuk då kan vi vara tre målvaket och 15 utespelare, det är inte dåligt. Men det är möten, sjukdomar och jobb som ställer till det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt