Annons:

Elmér ska analysera matchen:

Michael Elmér gillade vad han fick se av tredje. Foto: Simon Henriksson

Elmér ska analysera matchen: "Ställde spännande frågor"

Vimmerby IBK filmade matchen mot KFUM Jönköping. Det var tränaren Michael Elmér glad för.
– Det finns en del att analysera, säger han efter 8-3-segern.

Annons:

VIBK tog en ny betryggande trepoängare i jakten på en division 1-biljett. Med fem omgångar kvar har Vimmerby nio poäng att gå på – och allt talar för laget får fira uppflyttning om en eller ett par veckor.

– Det finns inget som talar för att vi inte ska fixa det. Vi ska göra vårt, men det vore ett idiotuttalande om jag sa att det fanns något som inte talade för det. Gör vi vårt jobb kommer det se väldigt intressant ut om ett par veckor, säger tränaren Michael Elmér. 

VIBK filmade matchen och det är Elmér tacksam för.

– De ställer frågor till oss och spelar ett spel som inte många har spelat mot oss. Jag är glad att vi filmade matchen och kan analysera den lite djupare. Det blir en skitbra läropeng att kunna analysera och se vad vi gör när vi får frågor mot oss.

Hyllade tredje

Även om det var ganska komfortabelt hotade Jönköping hemmalaget i perioder.

– Med lite mer skärpa i de avgörande lägena blir det minst tvåsiffrigt, men jag tar fem plusmål och tre poäng varje dag i veckan. När vi ligger tvåa och Jönköping ligger där de ligger, så ska det vara den här skillnaden vi ser på tavlan. Men de skakar om oss, så vi måste hålla fokus. Det ser jag som positivt, vi behöver rannsaka oss lite och titta på vad vi behöver göra bättre. Det blev en dag på jobbet det här.

Michael Elmér tyckte att hans lag tappade lite energi i mellanakten.

– Vi vet att vi måste vara fokuserade i 60 minuter, men vi slappnar av i andra och gör ett par dåliga byten."Z" (Mattias Zeilon) är krasslig och kliver av, men de stämde inte riktigt för den femman i dag. Då är jag väldigt glad att vi har andra som kliver fram. Jag är riktigt stolt över tredjefemman, som gör två mål och spelar väldigt moget. Mer moget än första när det gäller vissa detaljer. Det är skönt att ha det sparkapitalet. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt