Annons:

Provspelarna imponerade – så går VIBK vidare:

Michael Elmér var nöjd med provspelarnas insatser på måndagsträningen. Foto: Ossian Mathiasson

Provspelarna imponerade – så går VIBK vidare: "Får akta sig för att inte jaga sönder"

En målvakt, en back och en forward. Det är vad Michael Elmér vill förstärka Vimmerby IBK:s trupp med för stunden. Provspelarna på måndagsträningen gjorde bra ifrån sig. 
– William (Park) och Albin (Westergren) visade verkligen offensiva kvaliteter, säger Michael Elmér. 

Annons:

För flera dagar sedan rapporterade Dagens Vimmerby om vilka spelare som finns på Vimmerby IBK:s önskelista till kommande säsong. 

På måndagens provträning fanns målvakten Jesper Ahnfeldt (Westerviks IBK), backen Albin Westergren (Växjö IBK U) och forwarden William Park (Lagan, allsvenskan) på plats. Även målvakten Linus Olsson från allsvenska Lagan, som tränade med VIBK förra måndagen, var med på nytt. 

Park gjorde flera mål

Spelarna delades upp i två lag och spelade match, 3x15 minuter, och bortsett från en avvaktande första period var VIBK:s huvudtränare Michael Elmér nöjd och belåten.

– William (Park) och Albin (Westergren) visade verkligen offensiva kvaliteter med både mål och assist. William är en riktigt bra spelare som levererade tillsammans med Wall (Victor) och Green (Jonatan). Han gjorde tre mål i andra perioden och ett i tredje perioden. Albin är en modern back som gärna går med upp i anfallen och tar avslut när det ges sådana möjligheter, säger Michael Elmér. 

Hur stor är sannolikhet att de hamnar i VIBK?

– De väljer ändå att åka till Vimmerby annandag påsk för att de tycker att det är intressant. Albin tittade på lägenhet i Vimmerby före träningen och har släktingar i stan. William har besökt Semesterracet många gånger så det finns en del positiva delar som gör att de kan vara aktuella för oss, säger Elmér. 

"Får inte jaga sönder någon"

Både Park och Westergren är födda 2000 och har kvaliteter som Elmér gärna vill få in i truppen. 

Hur går ni vidare i dialogen med dessa spelare? 

– Som värvningsansvarig får man akta sig för att inte jaga sönder någon. Vi ska prata i helgen eller på måndag igen, de har säkert andra föreningar och förslag som de tittar på. Båda två har i alla fall fått kontraktsförslag av oss, säger Elmér. 

Så ser det ut på målvaktsfronten

På målvaktsfronten är det osäkert hur det kommer se ut under nästa säsong. Ludwig Strömsten har lämnat och Patrik ”Bobby” Karlsson funderar över sin framtid. Linus OIsson har fått kontraktsförslag och Jesper Ahnfeldt kommer få det. 

– De får det utifrån att vi är överens om att båda partner måste vara överens. Bara för att vi erbjuder kontraktsförslag är det inte sagt att vi värvar, säger Elmér och lägger till: 

– Skulle ”Bobby” köra ett år till så finns det två scenarion – att vi får in Linus (Olsson) som har stått i allsvenskan och division 1 och kan tävla mot ”Bobby” på ett bra sätt eller så får vi in Jesper (Ahnfeldt) som mer ska se och lära och utmana på sikt. 

Om båda målvakterna är beredda att skriva kontrakt med VIBK så handlar mycket om vad ”Bobby” väljer att göra, enligt Elmér.

– Väljer han att vara kvar så behöver vi inte ta in två målvakter till, då handlar det om en målvakt till. Då får vi ta ett beslut i föreningen om vilken vi ska satsa på. 

"Spelare som spetsar till vår trupp"

Den VIBK-fostrade forwarden Kim Karlsson, numera i Solfjäderstaden, och Tobias Claesson från Rimforsa IF fick förhinder och tränade inte med VIBK i går. 

– Jag känner att vi behöver få in en back, en forward och en målvakt. Kan vi få in Karlsson (Kim), Claesson (Tobias) eller Park (William) så vore det fantastiskt, det är spelare som spetsar till vår trupp. 

Finns det någon deadline för när spelarnas beslut måste komma?

– Jag tar hellre ett ja än att pressa fram ett nej. Här måste man ha is i magen. Men av 100 procent ska helst 70–80 procent av truppen var färdig i början av maj. Vi har också ett par kontraktsförlängningar som blir klara i veckan.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt