Annons:

VIBK på väg att värva center:

Kevin Rosén har spelat en innebandysäsong i Australien och nu är han hemma i Sverige och aktuell för en övergång Vimmerby IBK. Foto: Ossian Mathiasson

VIBK på väg att värva center: "Ser en stor framtid i ett sådant lag"

Kevin Rosén, 21, är högaktuell för en övergång till division 1-nykomlingen Vimmerby IBK. 
– Det är troligt att det blir Vimmerby. Jag har bra kontakt med ”Micke” (Michael Elmér) och flera spelare, säger Kevin Rosén. 

Annons:

Vimmerby IBK jobbar för fullt med att sätta division 1-truppen till kommande säsong och har plockat in tre nyförvärv: målvakten Linus Olsson, backen Albin Westergren och forwarden Adrian Brorsson. 

Flera spelare finns på klubbens radar, bland annat den 22-årige forwarden Kevin Rosén, som har Eksjöklubben IBK Husar som moderförening och är skolad i Växjö Vipers organisation. Han är användbar på många positioner och spelar oftast center.

Säsongen 2017/18 spelade han med Vetlanda IBF i division 2 innan han gick ner i division 3 och kom tvåa i poängligan med 57 poäng i Husqvarna IK, strax bakom kedjekamraten Albin Söderberg, som gjorde ett poäng mer. 

Drog till Australien

Det var givetvis ett facit som fångade Vimmerbys intresse inför den gångna säsongen.

– Jag åkte och provtränade med Vimmerby för ett år sedan. Då såg jag en klubb som hade en stor framtid framför sig och tänkte ”Varför vill man inte spela här?”, säger Kevin Rosén och fortsätter:

– Jag hade dock en underliggande plan om att åka till Australien för att plugga, jobba och spela innebandy så jag drog till andra sidan jorden. Jag bodde i Sydney och spelade i Bondi Raptors som var det bästa laget tillsammans med Melbournes lag. Nivån var ojämn, det fanns spelare som höll både SSL-nivå och division 3-nivå, säger Kevin Rosén. 

Han kom hem till Sverige och Jönköping för tio dagar sedan och har haft en god dialog med Michael Elmér under säsongen. 

– Han var min tränare i Växjö så vi har haft kontakt under året. Vi är vänner sedan flera år tillbaka. Han visste att jag var tillbaka i Sverige och jag har sagt att jag blir hemma en stund, säger Rosén. 

"Troligt att det blir VIBK"

Nu hoppas VIBK kunna skriva kontrakt med Rosén, som berättar att det är ett ömsesidigt intresse. 

– Jag ska prata med Elmér (Michael) om en stund och komma överens om en dag för provspel. 

Vad säger du om en övergång till VIBK?

– Det är troligt att det blir Vimmerby. Jag har bra kontakt med ”Micke” (Michael Elmér) och flera spelare. Jag har snackat med Jönköping i SSL men där rör det sig om en mindre roll i SSL-laget och en större roll i division 2-laget. Lag på division 1- och division 2-nivå hört av sig och visat intresse men Vimmerby ligger bra till. Jag ser en stor framtid i ett sådant lag.

Beslut inom en snar framtid 

Han har spelat i Vimmerby idrottshall som motståndare många gånger och tycker att det är en speciell känsla. 

– Jag har spelat i den hallen många gånger, både som ungdoms-, JAS- och division 2-spelare. Att spela i den hallen och känna atmosfären är häftigt. Jag gillar också mindre städer och i Vimmerby är det många som har hjärta för klubben och uppskattar sporten. 

När fattar du ditt beslut?

– Många lag vill spika sina trupper inom kort och jag kommer bestämma mig inom tio dagar. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt