Annons:

Poängmaskinen nobbade VIBK-återkomst – klar för ny klubb

Kim Karlsson, med ett långt förflutet i Vimmerby IBK, är klar för Rimforsa IF. Foto: Arkiv

Poängmaskinen nobbade VIBK-återkomst – klar för ny klubb

Det blir som bekant ingen återkomst till Vimmerby IBK för Kim Karlsson. Den 26-årige forwarden har skrivit på för division 2-klubben Rimforsa IF. 

Annons:

Kim Karlsson vräkte in poäng för Vimmerby IBK i flera säsonger och imponerade tillsammans med kedjekamraterna Victor Wall och Jonatan Green innan han flyttade till Linköping och lämnade moderklubben efter säsongen 2017/18.

Under de två senaste säsongerna har forwarden tillhört Motalaklubben Solfjäderstaden, en klubb som han var med och förde upp i division 1 med 18 poäng på tio matcher säsongen 2018/19. Hans facit i division 1 blev 22 poäng på 21 matcher. 

Därför fick VIBK nobben

Moderklubben Vimmerby IBK var på jakt efter hans signatur inför säsong men de fick nobben. Nu står det klart att han tar ett kliv ner i seriesystemet och kritar på för Rimforsa IF i division 2, något som Vimmerby Tidning var först med att rapportera om. 

– Rimforsa (RIF) passar mig bra just nu gällande hur min livssituation ser ut med jobb och även privat. Jag fick ett bra intryck av klubben när jag varit där och när tiden/motivationen inte finns för att lägga ner den tid som krävs för att spela på division 1-nivå, landade jag i att RIF blev ett bra alternativ, säger Kim Karlsson till Dagens Vimmerby. 

Du valde bort Vimmerby, vad är det som passar bättre med Rimforsa?

– Upplägget som VIBK presenterade passade inte mig. Tiden finns inte för att pendla mellan Linköping och Vimmerby. Det som passar bäst i RIF är deras upplägg samt att det känns som ett roligt lag att spela i med många härliga individer, säger han. 

Vad har du för förväntningar på årets säsong?

– Jag har egentligen inga förväntningar på säsongen. Jag vill bara spela för att innebandy är kul. Sedan hoppas jag såklart kunna hjälpa RIF med att vara med i toppen av division 2 och förhoppningsvis bidra med något poäng eller två, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt