Annons:

Pontus Gulldén gör debut - VH vill befästa fjärdeplatsen

Jesper Kokkonen får troligen en viktig roll när Vimmerby tar emot Skövde. Foto: Linus Johansson

Pontus Gulldén gör debut - VH vill befästa fjärdeplatsen

I morgon kommer nyförvärvet Pontus Gulldén till Vimmerby. Redan samma dag gör han debut för sin nya klubb i hemmamatchen mot Skövde.
– Ja, tanken är att han ska spela, säger Vimmerby Hockeys tränare Eric Karlsson.

Annons:

I onsdags förlorade Vimmerby hemmamatchen mot Kristianstad med 4-3. Trots det blev laget klart för play off till HockeyAllsvenskan. VH är just nu fyra i Allettan-tabellen med tre omgångar kvar att spela.

Tredjeplatsen i tabellen innebär direktavancemang till play off-två, men den blir svår att nå då Mariestad i dagsläget är sju poäng före Vimmerby. Däremot är det viktigt att komma så högt upp i tabellen som möjligt när det gäller val av motstånd och en extra hemmamatch i kommande play off-spel.

– Att nå tredjeplatsen blir så klart tufft. Vi ska fokusera på att vinna våra matcher och så får vi se hur långt det räcker. Men fjärdeplatsen vill vi absolut behålla, där har vi allt i egna händer.

Gnuggar vidare med grundspelet

Under lördagen spelar Vimmerby hemma mot Skövde, som bara är en poäng bakom VH.

– I bortamatchen mot dem ledde vi med 2-0 efter den första perioden. Vi sköljde över dem ordentligt. Sen sjönk vi igenom rejält och Skövde vände på slutet. Det var en tung förlust. Skövde har gått över mångas förväntningar och verkar ha en bra lagsammanhållning, säger Eric Karlsson.

Hur jobbar ni den närmaste tiden med knappt två veckor kvar till play off?

– Vi fortsätter att prata om detaljer och gnugga vidare med vårt grundspel. Däremot kommer vi inte att börja träna hårdare, det får vi inte ut något av så nära inpå play off.

Viktig duo saknas

VH har samtliga spelare, förutom skadade duon Hampus Harlestam och Markus Modigs, tillgängliga för spel. Nyförvärvet Pontus Gulldén kommer till Vimmerby under lördagen och kommer att få speltid.

– Hur vi formerar laget har vi inte kommit fram till än. Men det kommer att bli lite förändringar i och med att ”Hampe” (Hampus Harlestam) är borta, säger Eric Karlsson.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt