Annons:

Nu inleds Allettan – backen saknas i premiären

Robin Christoffersson vaktar kassen i premiären. Foto: Arkivbild

Nu inleds Allettan – backen saknas i premiären

Allvaret ska ta sin början. Grundserien är avklarad och Vimmerby Hockey kliver in i Allettan under söndagen.
– I alla serier vill man vinna så mycket som möjligt, säger tränaren Staffan Lundh.

Annons:

Efter en svag avslutning på grundserien tappade Vimmerby Hockey seriesegern. Men det är först nu allvaret inleds på riktigt. Allettan påbörjas med bortamatch mot Skövde IK och totalt 27 omgångar ska spelas i vad som är en längre alletta än brukligt.

En och en halv vecka har gått sedan grundserien avslutades och Vimmerby har kunnat slipa på formen efter den sista grundserieomgången.

– Känslan är bra. Vi har tränat på bra och ser verkligen fram emot det här. Vi har tittat på vad vi gjort bra och minde bra. Det är en helhet. Det handlar om det allmänna grundspelet och inget specifikt så. Det handlar om att hitta helheten och repetera det vi ska göra, säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Känner man att det är nu allvaret börjar?

– Det har varit allvar tidigare också, så just det är det ingen skillnad. Vi har haft fullt upp med att ta oss dit vi skulle och nu är det nästa steg. Det ser vi med tillförsikt fram emot.

Skövde i premiären

Skövde IK väntar i premiären för Vimmerby Hockey. Ett Skövde som tog den sista platsen till Allettan från Västra serien.

– Vi har den koll vi behöver, men vi möter människor och då kan det hända vad som helst. Jag tycker att vi har koll på dem, men det är klart att det är en ny motståndare och det handlar om att hantera nerverna på rätt sätt.

Hur påverkar det att serien är så pass mycket längre än vanligt?

– Det påverkar inte dagens matcher i alla fall. Ju längre serien är desto större chans har man att rädda upp det. Men sedan får vi inte ge något handikapp till något annat lag. Men det är klart, slår man ut det över hela serien är inte varje match lika utslagsgivande. För vår del handlar det om att komma in i det på ett bra sätt.

"Ta varje match"

VH:s klubb- och sportchef är tydlig med vad klubbens ambition är, men Staffan Lundh vill inte gå några händelser i förväg. 

– I alla serier vill man komma så högt upp som möjligt och vinna varje match. Men det handlar om att ta varje match hela tiden. Självklart vill vi spela om det efter mars månad och ha så bra förutsättningar det går. Att det ska spelas 27 omgångar är inget att sticka under stol med och det handlar om att ta så mycket poäng som möjligt.

Vad det du om lagen från den västra serien?

– Det är de bästa lagen där som gått vidare och då får vi utgå från att det blir tuffa och jämna matcher hela tiden. Det kommer vara 60 minuters krig hela tiden. 

Backen saknas

I dagens lag saknas Aku Alho som är sjuk. Robin Christoffersson vaktar kassen. 

– I övrigt är alla friska, men att vi inte ska få några skador eller sjukdomar på två till tre månader vore en utopi. Vi behöver bredda truppen, men det är en väldigt tunn marknad och inte mycket som rör på sig.  Den är ganska död och det finns inte mycket tillgängligt. Ska vi ha in något ska det vara någon som tillför något också.

Hur snart vill du ha in någon?

– Så tidigt som möjligt, men jag har egentligen ingen åsikt om det. Det viktiga är att hitta någon som kan tillföra något.

Dagens Vimmerby kommer liverapportera Vimmerbys bortamatch mot Skövde i eftermiddag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt