Oskarshamn vaknade för sent och föll mot Rögle

IK Oskarshamn lämnar Ängelholm utan poäng denna kväll. Rögle vann SHL-mötet med betryggande 3–1. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn förlorade med 3-1 borta mot Rögle på torsdagskvällen. Ängelholmlaget dominerade de två första perioderna och kunde hålla undan i sista när IKO ryckte upp sig.

Hemmalaget Rögle tog tag i taktpinnen direkt mot IK Oskarshamn. I den första perioden som var klar fördel Rögle, gav Dennis Everberg Ängelholmlaget ledningen efter ha dribblat av Oskarshamn-målvakten Tim Juel.

I den andra perioden fortsatte det grönvita hemmalaget att leka ishockey. Drygt sju och en halv minut spelad i andra gjorde Mattias Sjögren 2-0 till Rögle. 3-0 kom även innan paus när Linus Sjödin bjöd på fina konster och kunde lägga upp pucken högt i nättaket med en backhand.

Det var besviket i Oskarshamnslägret efter två spelade perioder. I tredje gjorde man en liten uppryckning och fick tillslut hål på förre IKO-målvakten Christoffer Rifalk. David Quenneville reducerade till 3-1 och gav Oskarshamn hopp igen. Men Quennevilles mål skulle bli matchens sista och Rögle vann årets sista match.