Annons:

Therése från Mörlunda blir ny klubbdirektör i IKO:

Therése Elofsson från Mörlunda är ny klubbdirektör i IK Oskarshamn. Foto: Pressbild

Therése från Mörlunda blir ny klubbdirektör i IKO: "Glad och stolt"

Therése Elofsson från Mörlunda har jobbat på Roxx i Vimmerby och med Hultsfredsfestivalen. Nu är hon ny klubbdirektör i IK Oskarshamn.
– Jag är oerhört tacksam över det förtroende som nu visats mig, säger hon.

Annons:

Therése Olofsson från Mörlunda rekryterades redan 2019 till IK Oskarshamn för att utveckla partnerförsäljningen och öka klubbens intäkter. Hennes tjänst utvecklades till kommersiell chef och hon blev också vice klubbdirektör.

Nu blir hon klubbdirektör för IKO, som i påsk ramlade ur SHL efter en dramatisk holmgång med HV71.

Therése Olofsson ser verkligen fram emot sitt uppdrag.

– Jag blev glad och stolt över frågan och är oerhört tacksam över det förtroende som nu visats mig. Samtidigt som jag är ödmjukt inställd inför uppgiften så är jag också väldigt inspirerad och motiverad att nu ge precis allt jag kan för att leverera det som alla i och runt klubben förväntar sig från mig. Jag kommer omedelbart påbörja uppgiften för att snart kunna redovisa hur jag tänker att vi ska formera oss framåt och hur vi ska förflytta IK Oskarshamn i rätt riktning både sportsligt och kommersiellt.

"Tuff och superbra skola"

I både Vimmerby och Hultsfred är hon förstås ett känt ansikte. Mellan 1996 och 2001 jobbade hon på Roxx innan hon blev marknadschef för Hultsfredsfestivalen. 

– Det var en tuff och superbra skola att jobba med Micael Glennfalk på Roxx. Det jag lärde mig av honom har jag haft mycket nytta av. 

Hur ser du på den här utmaningen?

– Det är en jätteutmaning och vi kommer behöva bygga om. Vi behöver bygga ett nytt lag och bygga om budgeten. Men under åren i SHL har vi byggt en räckvidd tillsammans med företag och vi har mycket förberett. Vi ska spela i en annan liga och flera delar behöver utvecklas och förändras, men vi ska satsa på att ta oss upp igen. Hur lång tid det tar är en annan sak, men vi kommer gå ut med ett koncept. 

"Jättetaggad"

Johan Franzén, styrelseordförande för IKO, säger så här om förändringen till klubbens hemsida:

– Vi har över tid sett Therése växa in i allt större funktioner i vår klubb och givet vårt nuläge är det styrelsens absoluta övertygelse att hon är rätt person att vägleda oss in i vår nya framtid. Therése är beredd att axla såväl rollen som klubbdirektör som att fortsatt ansvara för framdriften av vårt kommersiella arbete. Vi vet att hon är engagerad, handlingskraftig, har en väl dokumenterad förmåga att bygga högpresterande team och har ett stort förtroendekapital både internt och externt. Vi har inom de strategiska ramar givet spel i hockeyallsvenskan, som styrelsen formulerat, gett Therése ett tydligt uppdrag att inom några veckor redovisa sin organisatoriska plan för nästkommande verksamhetsår. 

Just det som nu väntar ser Therése Elofsson verkligen fram emot.

– Jag har fått så himla många peppande kommentarer, så det är jätteroligt. Det är ett spännande uppdrag och jag är jättetaggad på att göra allt jag kan för att lyfta det här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt