VIMMERBY TILL SEMIFINAL EFTER SEGER I TREDJE AVGÖRANDE

Vimmerby Hockey vann med 4–1 mot Karlskrona HK och nu väntar semifinal under nästa vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey har kvalificerat sig för semifinal nästa vecka. I den tredje och avgörande matchen mot Karlskrona HK vann VH med 4–1.

Vimmerby vann första matchen med 8–2 och andra ronden gick till Karlskrona som vann med 3–2 efter förlängning.

I dag väntade en tredje och helt avgörande match i NKT Arena i Karlskrona.

VH åkte på en tidig utvisning i den tredje och avgörande matchen och KHK satte upp ett bra powerplay som inte gav resultat. Det var istället VH som tog ledningen i numerärt underläge då Anton Carlsson snodde pucken, kontrade och hittade Jakob Karlsson som sköt 1–0.

Den förra VH-spelaren Oscar Gustafsson blev några minuter senare helt ren med Robin Christoffersson och tryckte upp kvitteringen högt.

Det dröjde inte särskilt länge innan Vimmerby var tillbaka i toppositionen efter fint prickskytte av centern Niki Koskinen.

3–1 efter pangstart på andra

Vimmerby inledde andra perioden i ett furiöst tempo och var nära att utöka sin ledning till 3–1 flera gånger. 3–1-målet kom efter drygt tre minuter då Måns Krämer sköt och hade hjälp av bra skymning framför kassen.

KHK etablerade stundtals långvarigt tryck mot VH-kassen, inte minst under två raka powerplay, och tvingade Robin Christoffersson till flera svettiga räddningar. VH stod emot och hade en tvåmålsledning efter 40 minuters spel.

VH fick ingen utdelning i powerplay i upptakten av tredje perioden. Jakob Karlsson hade ett bra läge att göra 4–1 när han kom fri men Mika Järvinen räddade.

Avgörande i powerplay

Med mindre än halva perioden kvar att spela fick KHK chansen i powerplay men det gick inte vägen. Det matchavgörande 4–1-målet kom när KHK-forwarden Niklas Johansson satt utvisad. Lucas Jidenius frispelades på bortre stolpen och tryckte upp 4–1 i nättaket, fint framspelad av Christian Lindberg.

KHK försökte komma närmare genom att ta ut keepern, men VH försvarade sig på ett bra sätt och vann efter en stark insats.

Nu har VH fixat en semifinalplats och vilket lag som väntar i nästa runda avgörs under morgonens val.

Karlskrona–Vimmerby 1–4 (1–2, 0–1, 0–1)

Första perioden: 0–1 (2.59) Jakob Karlsson (Anton Carlsson) i spel fyra mot fem, 1–1 (6.31) Oscar Gustafsson (Ludvig Markman), 1–2 (8.23) Niki Koskinen (Tim Lindfors)

Andra perioden: 1–3 (23.09) Måns Krämer (Olle Söderlund, Pierre Gustavsson)

Tredje perioden: 1–4 (56.14) Lucas Jidenius (Christian Lindberg, Pelle Ström) i spel fem mot fyra

Skott: 25–15 (8–4, 12–7, 5–4)

Utvisningar, KHK: 2x2 min, VH: 5x2 min