Annons:

Efter flytten: Viktor Kokman hyllar Vimmerby

Viktor Kokman summerar en bra tid i Vimmerby. Foto: Linus Johansson

Efter flytten: Viktor Kokman hyllar Vimmerby

I går blev det klart att målvakten Viktor Kokman lämnar Vimmerby Hockey för spel med Vita Hästen i HockeyAllsvenskan. Nu hyllar han klubben och staden.
– Jag har jättemycket positivt att säga om Vimmerby, säger Viktor Kokman.

Annons:

När vi pratade med Viktor Kokman så sent som i tisdags lät det så här gällande hans hockeyframtid:

– Det är klart att man kollar runt. För min del handlar det inte om att titta nedåt eller i sidled. Det man kollar på nu är om det finns platser och klubbar högre upp som är intresserade. Jag pratade med min agent i dag och det finns någon chans. Vi ska avvakta lite till och invänta om det blir något konkret eller om det stannar vid ett intresse.

”Tänkte inte två gånger”

Två dagar senare kritade Viktor Kokman på ett kontrakt med moderklubben Vita Hästen i landets näst högsta serie.

– Precis som jag sa när vi pratade senast så satt jag och hoppades på att det skulle dyka upp något i Allsvenskan. Dagen efter hörde min agent av sig och sa att Vita Hästen var intresserade. När det väl blev konkret tänkte jag inte två gånger, det var bara att köra. Det var en chans jag var tvungen att ta, nu får det bära eller brista, säger Viktor Kokman.

”Är redo”

24-åringen är förstås nöjd över att få chansen högre upp i seriesystemet.

– Det känns verkligen kul. Och att det dessutom blir i moderklubben gör att det känns lite extra speciellt.

Viktor Kokman tror förstås att han kan växa in i den allsvenska kostymen.

– Absolut. Jag har testat på det med Troja/Ljungby innan och Allsvenskan har alltid varit ett mål för mig. Nu när chansen kom, efter tre säsonger i HockeyEttan, känner jag att jag är redo att ta chansen och växa in i det. Sen är det klart att det kommer bli tufft. Men det känns skönt att ha en så rutinerad målvakt som Pontus Sjögren vid min sida. Jag ska lära mig av honom och växa in i det.

”Behöver inte be om ursäkt”

Kokman har ingen som helst lust att bli en blyg nykomling.

– Det är ju inte så att jag räknar med att stå 90 procent av matcherna, men givetvis vill jag stå så mycket som möjligt. Det är målet. Och om jag bara gör det bra när jag väl får chansen kan det säkert bli en hel del speltid. Jag är 24 år nu och behöver inte be om ursäkt för att vara där.

I och med klubbytet blev det bara en säsong i Vimmerby Hockey. Det är en säsong som keepern kommer att minnas.

– Jag har jättemycket positivt att säga om Vimmerby. Det är en jättefin klubb och jag kan inte säga annat än att jag är nöjd med mitt klubbyte från Borlänge till Vimmerby.

Vad säger du om säsongen?

– Det var ju lite turbulent ett tag, men det har varit ett jätteroligt år. Jag har fått med mig mycket erfarenhet. Sen känns det bra att vi som lag avslutade så som vi gjorde. Det hade varit tråkigt att missa playoff och lämna efter en fiaskosäsong. Nu lämnar jag bara med positiva känslor.

Han har förstås hunnit skaffa sig en hel del vänner under tiden i Vimmerby.

– Jag har verkligen trivts i staden. Vimmerby är säkert ett ställe som jag och tjejen kommer att spendera en del tid i även framöver, säger Viktor Kokman.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt