Annons:

Positiva känsla efter första träffen:

Lars Johansson, Mirja Holgersson och Anton Palmér träffade Svenska Ishockeyförbundet i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Positiva känsla efter första träffen: "Mer kött på benen"

Vimmerby Hockey har skrivit historia och tagit klivet upp i Hockeyallsvenskan. I dag var representanter från Svenska Ishockeyförbundet på plats i Vimmerby för att få sig en bild över hur det ser ut i ishallen. 
– Vi har fått mer kött på benen och en rejäl sammanställning i dag, säger Lars Johansson (V). 

Annons:

Det har gått en tid sedan Vimmerby Hockey vann den helt avgörande kvalseriematchen mot Halmstad Hammers med 8–1 och tog klivet upp i Hockeyallsvenskan. 

Glädjen och chocken har varit stor sedan uppflyttningen blev ett faktum. Det stora arbetet för att göra klubben redo för spel i landets näst högsta liga har inletts. I dag kom representanter från Svenska Ishockeyförbundet till Vimmerby för att stifta bekantskap med klubben och ishallen. 

Representanter från Vimmerby kommun nya arbetsgrupp fanns också på plats för att ta del av förbundets tankar, funderingar och krav. 

– Vi ser över möjligheterna att genomföra de krav som förbundet ställer på oss för att Vimmerby Hockey ska kunna spela i Hockeyallsvenskan, säger Anton Palmér, sammankallande i arbetsgruppen. 

Här ska matcherna filmas

Anton Palmér berättar att Hockeyallsvenskan har en regelbok från Svenska Ishockeyförbundet där det ställs en del krav. 

– En del finns det möjlighet att få dispens på och en del finns det inte möjlighet att få dispens på. En del är kravställda av olika anledningar, säger Palmér. 

Att få ordning på tv-produktionen är ett krav från förbundets sida.

– Där är även TV4 och Hockeyallsvenskan inkopplat. Det måste finnas en bra plats för att filma matcherna och där har vi olika spår att gå vidare med. Vi har inte hunnit sätta oss utan vi är på första träffen med Svenska Ishockeyförbundet där de börjar säga vad de tycker. Kravet från TV4 är att det ska filmas från presshyllan så publiken filmas för att skapa så bra sändning som möjligt. Man vill ha publiken i bakgrunden och skapa bra känsla i tv-sändningarna, säger Palmér. 

Hur ska man lösa det?

– Man måste komma bak lite grann och förbundet vill gärna komma bak två meter för att hitta rätt vinklar. Vi tror att det är möjligt rent byggnadstekniskt, säger Palmér. 

En annan viktig aspekt är säkerhetskraven. 

– Det ställs högre krav i Hockeyallsvenskan, bland annat med olika passager och hur man särskiljer publik, spelare och domare. Det ska även finnas säkerhetsrum tillgängligt, säger Mirja Holgersson.  

Bortasektionen ska man också titta närmare på. 

– Där ställs det högre krav för att supportrarna inte ska kunna komma i kontakt med varandra. Bortasupportrarna ska vara i en helt egen zon. 150 platser till bortastå är kravet, säger Mirja Holgersson. 

Lars Johansson (V): 

– Vi har redan en hel del som vi kan checka av från den senaste ombyggnationen på bortasektionen. Toaletter är en sån grej. Det finns plats för supportrarna, men frågan är hur man löser avgränsningen, säger Lars Johansson.

"Vi är optimistiska"

Det finns i dagsläget inget svar på ombyggnationerna kommer kosta. 

– Där är vi inte framme. Vi har fått en lista från hockeyförbundet och kommer sätta oss ner på fredag där vi kan börja kolla och ta fram kalkyler på vad det kostar och vad som är möjligt. Vi vet inte alls vad det kommer kosta, säger Mirja Holgersson.  

– Vi kommer jobba väldigt aktivt och som alla förstår är det lite under tidspress. Minst en gång i veckan kommer vi träffas framöver och ha en kontinuerlig kontakt med VH, säger Anton Palmér. 

Palmér har en god känsla om att det kommer gå att lösa. 

– Vi är optimistiska, sedan är det svårt att säga vad det kommer kosta. Säkerhetsbitarna känner vi oss hyfsat trygga med. De stora utmaningarna är byggnationerna och tv-produktionen. Det finns såklart en utmaning med tidsaspekten vad gäller kommande semesterperiod och seriepremiär 20 september. Den pressen känner vi nog alla och det är nog bra att vi känner den, säger Anton. 

Vimmerby kommun fick en del positiva svar under förbundets första besök. 

– Vi fick en hel del check i boxen. Vi har omklädningsrum, läkarrum och domarrum som funkar. Vi har en del som är i hamn även om vi har utmaningar med byggnationen. Det finns vissa saker som vi inte kan göra nu och som det kommer sökas dispens på, till exempel takhöjd, publikantal och plexiglas, säger Mirja Holgersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt